Tort Fantezie

Complexitate
medie
Tort Fantezie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 275 gr zahar pudra
  • 25 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Ingrediente sirop :
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri rom
  • 200 ml apa
  • Ingrediente crema de zmeura:
  • 300 gr zmeura congelata (se poate folosi si proaspata)
  • 200 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 linguri apa
  • 150 ml apa pt gelatina
  • Ingrediente aspic de kiwi:
  • 1,200 kg kiwi
  • 300 gr zahar
  • 20 gr gelatina
  • 200 ml apa
  • Ingrediente crema de caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 gr unt
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml apa pentru gelatina
  • zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • Ingrediente decor:
  • capsuni
  • gelatina rosie

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga treptat ouale, esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din cele doua parti se pune cacaua.

Compozitia alba se pune intr-o punga, iar compozitia cu cacaua intr-o alta punga.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort, dupa care se face cu ajutorul pungii un rand alb, altul negru si tot asa pana se termina comozitiile.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana ce trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate pentru sirop se amesteca si se incalzesc pana ce zaharul se dizolva.

Mod preparare crema de zmeura:
Zmeura impreuna cu zaharul si apa se pun la fiert pana ce compozitia este legata bine, dupa care se ia de pe foc si se trece printr-o strecuratoare pentru a se separa de samburi. Intre timp gelatina se pune in 150 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma deasupra.

Gelatina se combina cu piureul de zmeura si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se combina cu frisca batuta.

Blatul se taie in doua, dupa care se aseaza un strat intr-un vas umezit cu apa rece si tapetat cu celofan sau punga. Acesta se insiropeaza dupa care se adauga crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara aspicul de kiwi.

Mod preparare aspic de kiwi:
Kiwi se curata de coaja dupa care se taie cubulete mici si se pune pe foc impreuna cu zaharul. Se amesteca continuu pana ce ajunge la consistenta unui gem. Cand este gata se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in blander.

Gelatina se amesteca cu 200 ml apa si se pune pe baie de aburi pana ce face o usoara spuma, dupa care se pune peste kiwi.

Aspicul obtinut se pune peste crema de zmeura si se da la rece. Intre timp se prepara crema de caramel.

Mod preparare crema de caramel:
Se prepara pe foc un sirop din 25 gr zahar si 2 linguri apa. Galbenusurile impreuna cu siropul (dupa ce s-a racit) se amesteca bine si se pun pe baie de aburi pana cand se leaga. Dupa aceea se mixeaza pana ce se racesc.

Restul de zahar se caramelizeaza, iar cand acesta capata o culoare maronie se adauga cu grija 80 ml frisca lichida, tot acum se adauga si untul.

Se lasa sa se raceasca putin, dupa care amesteca cu crema de galbenusuri.

Gelatina se prepara la fel cum am pregatit-o si la celelalte creme si se adauga peste crema obtinuta.
Restul de frisca lichida se bate bine cu mixerul si se incorporeaza si ea. Crema obtinuta se adauga peste aspicul de kiwi. Peste aceasta se pune blatul ramas si se insiropeaza. Tortul se pune la rece pana a doua zi, cand se scoate din vasul in care l-am pus prin rasturnare.
Se decoreaza dupa gustul fiecaruia, eu l-am decorat cu gelatina rosie si capsuni.
Este un tort gustos si racoros.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Braduti dulci
Bucataras.RO

Braduti dulci

Gustosi si de mare efect.  

Braduti dulci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola