Tort `Fanta`

Complexitate
redusa
Tort `Fanta`

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branza dulce
  • un pachet unt (200 gr )
  • 150 gr zahar pudra
  • un plic de vahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 850 ml suc Fanta
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • zeama ramasa de la lamaie

Mod de preparare

Blat:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce zaharul se topeste, iar acestea se deschid la culoare. Treptat se adauga uleiul, putin cate putin. Faina se amesteca cu cacaua si se adauga treptat peste compozitia cu galbenusuri

Se adauga coaja rasa de la lamaie si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
Albusurile se bat cu mixerul pana devin o spuma tare si se incorporeaza si ele in compozitia rezultata. Atentie: Dupa ce se adauga albusurile, compozitia se amesteca cu grija de jos in sus!!!

Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila (28 cm diametru) unsa cu unt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit, fara a i se scoate forma detasabila.

Crema:
Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine spumos. Se adauga treptat branza dulce si se amesteca continuu pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit si se pun impreuna la frigider.

Glazura:
Sucul se amesteca cu zeama de lamaie. Se ia 300 ml din lichid si se amesteca bine cu praful de budinca si zaharul, restul de lichid se pune la fiert. Cand acesta se incalzeste putin se adauga treptat lichidul amestecat cu budinca. Se continua fierberea compozitiei obtinute la foc mic si bineinteles amestecand continuu.

Cand compozitia incepe sa se intareasca asemenea unei budinci se opreste focul, se mai amesteca putin si se adauga peste crema de branza. Se lasa putin sa se raceasca si se pune in frigider. Se lasa cel putin 2 ore la frigider.
Cand este gata sa fie servit se scoate forma detasabila si se taie feliute potrivite.
Este un tort racoritor si gustos.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Budapesta
3
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Saleuri cu cascaval
4
Aperitive

Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Crap pe pat de legume, la cuptor
Bucataras.RO

Crap pe pat de legume, la cuptor

Un preparat sănătos care a fost pe placul familiei mele.

Crap pe pat de legume, la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere