Tort Egiptean

Complexitate
ridicata
Tort Egiptean

Ingrediente

  • Ingrediente Foi cu nuca (se prepara 4 foi in tava rotunda cu diametru de 24 cm) Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie Pentru toate foile inmultiti totul cu 4 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina (lingura rasa! ) 40 gr nuca macinata
  • un vf cutit sare
  • Ingrediente Crema de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g unt
  • Ingrediente crema de frisca
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate
  • In plus
  • 200 g nuca sau alune tocate

Mod de preparare

Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca.
Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare.
Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar.
Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor.
Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).
Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie.
Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.
Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului.
Pregatesti crema de vanilie.
Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi.
Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase.
Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.
Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.
Pregateste crema de frisca.
Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.
Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.
Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator.
Mixeaza.
Asambleaza tortul.
Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.
Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate.
Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase.
Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.
Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.
Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Super Pufoasa cu Visine
5
Dulciuri

Prajitura Super Pufoasa cu Visine

Prajitura Super Pufoasa cu Visine
Parteneri
Chiftelute in sos de smantana si mustar
Bucataras.RO

Chiftelute in sos de smantana si mustar

"Retete de suflet" Chiftelutele acestea in sos sunt atat de minunate, ca dupa ce le-am mancat, am...

Chiftelute in sos de smantana si mustar
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.