Tort Egiptean

Complexitate
ridicata
Tort Egiptean

Ingrediente

  • Ingrediente Foi cu nuca (se prepara 4 foi in tava rotunda cu diametru de 24 cm) Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie Pentru toate foile inmultiti totul cu 4 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • o lingura si jumatate faina (lingura rasa! ) 40 gr nuca macinata
  • un vf cutit sare
  • Ingrediente Crema de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 350ml lapte
  • 2 linguri si jumatate faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 170 g unt
  • Ingrediente crema de frisca
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar + 7 linguri pentru caramel
  • 150 gr alune caramelizate
  • In plus
  • 200 g nuca sau alune tocate

Mod de preparare

Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca.
Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare.
Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar.
Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor.
Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).
Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie.
Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.
Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului.
Pregatesti crema de vanilie.
Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi.
Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase.
Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.
Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat.
Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.
Pregateste crema de frisca.
Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.
Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.
Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator.
Mixeaza.
Asambleaza tortul.
Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.
Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate.
Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase.
Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.
Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.
Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata