Tort Egiptean

Postat pe: 19-05-2016
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi) :
doua albusuri
un praf de sare
doua linguri zahar
o lingura cu varf si una rasa de faina
40 g nuca macinata
Crema de vanilie:
un plic budinca de vanilie
500 ml lapte
6 galbenusuri
6 linguri zahar
esenta de vanilie
150 g unt moale
Crema de frisca si nuci caramelizate:
300 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
150 g nuca macinata
7 linguri zahar
Decor:
200 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
150 g nuca macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Pregatirea folior:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in forma detasabila de tort tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se desface forma detasabila si se ia foaia cu tot cu hartia de copt, lasandu-se sa se raceasca.

Se prepara si celelalte doua foi dupa aceiasi pasi.

Pregatirea cremei de vanilie:

Intr-un castron se pun praful de budinca de vanilie, 4 linguri de lapte, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert si cand este aproape de clocotire se adauga compozitia din castron. Se mai pune la fiert la foc mic, mestecand continuu pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea, crema se mixeaza cu untul moale, adaugand putin cate putin.

Pregatirea cremei de frisca si nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza, apoi nucile macinate se pun peste el si se amesteca. Nucile caramelizate se pun la racit pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.

Se bate frisca si se amesteca cu nucile caramelizate maruntite.

Asamblare:

In forma detasabila de tort se pune o foaie, desprinzand-o usor de hartia de copt. Se adauga crema de vanilie, apoi crema de frisca si nuci caramelizate. Se continua cu foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate + foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate. Tortul se introduce la frigider pentru 2-3 ore pentru a se aseza bine.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se bate frisca, se scoate tortul din frigider si cu ajutorul unu cutit se desprinde de peretii formei, apoi aceasta se poate deschide. Tortul se pune cu tot cu tava de la forma detasabila pe un platou mare. Cu ajutorul unui cutit se uniformizeaza crema de pe tort, apoi se imbraca tot intr-u strat subtire de frisca. Se "arunca" nuci macinate pe el, iar la final se orneaza cu frisca deasupra, cu ajutorul unui posh. Se baga din nou la frigider pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.
Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Egiptean" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Egiptean