Tort Diplomat de Portocale II

Postat pe: 24-06-2009
(0)

Ingrediente

1 cutie Mix Tort Diplomat (contine 130gr praf pentru sarlota cu bucati de portocale confiate si 300gr praf pntru frisca)
2 oua
1blat de pandispan
4 portocale
1 litru de lapte rece de la frigider (laptele trebuie fiert si racit)
250gr zahar
500ml suc de portocale
1 plic de gelatina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Intr-un vas mic se amesteca praful pentru sarlota cu 200 ml suc de portocale si se lasa 10 minute la inmuiat. Intre timp se pregateste o baie de apa (un vas mai mare in care se incapa recipientul cu sarlota) si se lasa apa sa clocoteasca.

Separat se bat cele 2 oua care apoi se adauga peste sarlota pe baia de apa care fierba la foc mediu. Se fierbe astfel aproximativ 5 minute pana cand sarlota incepe sa se ingroase usor si capata consistenta unui sos, se amesteca continuu cu un tel dupa aceea se lasa la racit.

Intr-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider se adauga praful pentru frisca si se bate cu mixerul la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 2 minute, se amesteca sarlota cu frisca folosind mixerul.

Intr-o forma cu inel detasabil se aseaza un strat de blat peste care se toarna dulceata de portocale incalzita, peretii vasului se tapeteaza cu felii de portocale confiate apoi se toarna compozitia de sarlota si frisca se lasa la racit 2-3 ore.

Dupa racire se pune in mijloc cateva bucati de portocale si turnam gelatina deasupra asteptam cam 5 minute dupa care se desprinde inelul detasabil si se orneaza tortul cu frisca si portocale glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Diplomat de Portocale II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Diplomat de Portocale II