Ingrediente
● 1 cutie Mix Tort Diplomat (contine 130gr praf pentru sarlota cu bucati de portocale confiate si 300gr praf pntru frisca) |
● 2 oua |
● 1blat de pandispan |
● 4 portocale |
● 1 litru de lapte rece de la frigider (laptele trebuie fiert si racit) |
● 250gr zahar |
● 500ml suc de portocale |
● 1 plic de gelatina |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
Intr-un vas mic se amesteca praful pentru sarlota cu 200 ml suc de portocale si se lasa 10 minute la inmuiat. Intre timp se pregateste o baie de apa (un vas mai mare in care se incapa recipientul cu sarlota) si se lasa apa sa clocoteasca.
Separat se bat cele 2 oua care apoi se adauga peste sarlota pe baia de apa care fierba la foc mediu. Se fierbe astfel aproximativ 5 minute pana cand sarlota incepe sa se ingroase usor si capata consistenta unui sos, se amesteca continuu cu un tel dupa aceea se lasa la racit.
Intr-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider se adauga praful pentru frisca si se bate cu mixerul la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 2 minute, se amesteca sarlota cu frisca folosind mixerul.
Intr-o forma cu inel detasabil se aseaza un strat de blat peste care se toarna dulceata de portocale incalzita, peretii vasului se tapeteaza cu felii de portocale confiate apoi se toarna compozitia de sarlota si frisca se lasa la racit 2-3 ore.
Dupa racire se pune in mijloc cateva bucati de portocale si turnam gelatina deasupra asteptam cam 5 minute dupa care se desprinde inelul detasabil si se orneaza tortul cu frisca si portocale glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat de Portocale II" nu uita sa ii faci un review.
Separat se bat cele 2 oua care apoi se adauga peste sarlota pe baia de apa care fierba la foc mediu. Se fierbe astfel aproximativ 5 minute pana cand sarlota incepe sa se ingroase usor si capata consistenta unui sos, se amesteca continuu cu un tel dupa aceea se lasa la racit.
Intr-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider se adauga praful pentru frisca si se bate cu mixerul la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 2 minute, se amesteca sarlota cu frisca folosind mixerul.
Intr-o forma cu inel detasabil se aseaza un strat de blat peste care se toarna dulceata de portocale incalzita, peretii vasului se tapeteaza cu felii de portocale confiate apoi se toarna compozitia de sarlota si frisca se lasa la racit 2-3 ore.
Dupa racire se pune in mijloc cateva bucati de portocale si turnam gelatina deasupra asteptam cam 5 minute dupa care se desprinde inelul detasabil si se orneaza tortul cu frisca si portocale glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat de Portocale II" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Salata de paste konjac si tofu crocant
Tarta cu dovleac copt
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Sushi
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu