Intr-un vas mic se amesteca praful pentru sarlota cu 200 ml suc de portocale si se lasa 10 minute la inmuiat. Intre timp se pregateste o baie de apa (un vas mai mare in care se incapa recipientul cu sarlota) si se lasa apa sa clocoteasca.
Separat se bat cele 2 oua care apoi se adauga peste sarlota pe baia de apa care fierba la foc mediu. Se fierbe astfel aproximativ 5 minute pana cand sarlota incepe sa se ingroase usor si capata consistenta unui sos, se amesteca continuu cu un tel dupa aceea se lasa la racit.
Intr-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider se adauga praful pentru frisca si se bate cu mixerul la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 2 minute, se amesteca sarlota cu frisca folosind mixerul.
Intr-o forma cu inel detasabil se aseaza un strat de blat peste care se toarna dulceata de portocale incalzita, peretii vasului se tapeteaza cu felii de portocale confiate apoi se toarna compozitia de sarlota si frisca se lasa la racit 2-3 ore.
Dupa racire se pune in mijloc cateva bucati de portocale si turnam gelatina deasupra asteptam cam 5 minute dupa care se desprinde inelul detasabil si se orneaza tortul cu frisca si portocale glasate.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTurtele cu ceapa verde sunt preparate traditionale, constand in aluat subtire si fraged, presarat cu bucati delicate de ceapa...
Turte cu ceapa verde, reteta de post - reteta simpla si rapidaPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii