Tort Diplomat cu Visine

Complexitate
redusa
Tort Diplomat cu Visine

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • doua pahare cu samburi de nuca (un pahar are 200 gr)
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml apa minearala
  • 7 linguri faina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 800 gr visine din compot (eu am avut congelate in apa si zahar)
  • 1 l frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri tort-gelee rosu
  • 150 ml sirop de la compot
  • 6 linguri zahar
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Zaharul se amesteca cu apa, faina, praful de copt si nuca macinata. Daca mai este nevoie de faina se mai adauga pana ce compozitia capata consistenta unui chec.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana ce da in clocot, dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Mod preparare crema:
Frisca se bate spuma tare cu ajutorul unui mixer. Visinile se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat frisca.

Gelatina se pune in siopul de la compot impreuna cu cele 6 linguri de zahar. Se amesteca bine dupa care se pune aproximativ 1 minut pe foc, fara sa dea in clocot. Atentie: In tot acest timp se amesteca continuu. Gelatina astfel obtinuta se pune treptat peste frisca si visine, amestecand continuu cu mixerul.

Blatul se taie in doua, primul blat se pune pe un platou, iar in jurul acestuia forma detasabila. Eu am inaltat peretii acesteia cu hartie de copt, pentru a nu curge. Acesta se insiropeaza, dupa care se pune crema, peste aceasta al doilea blat care se insiropeaza si acesta la randul lui.
Tortul se pune la rece pana a doua zi, dupa care se scoate forma detasabila si se decoreaza cu glazura de ciocolata si frisca. Se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
3
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Cârnați la garniță ( conservați în untură)
Bucataras.RO

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Așa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E...

Cârnați la garniță ( conservați în untură)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala