Tort Diplomat cu Visine

Complexitate
redusa
Tort Diplomat cu Visine

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • doua pahare cu samburi de nuca (un pahar are 200 gr)
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml apa minearala
  • 7 linguri faina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 800 gr visine din compot (eu am avut congelate in apa si zahar)
  • 1 l frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri tort-gelee rosu
  • 150 ml sirop de la compot
  • 6 linguri zahar
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Zaharul se amesteca cu apa, faina, praful de copt si nuca macinata. Daca mai este nevoie de faina se mai adauga pana ce compozitia capata consistenta unui chec.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana ce da in clocot, dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Mod preparare crema:
Frisca se bate spuma tare cu ajutorul unui mixer. Visinile se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat frisca.

Gelatina se pune in siopul de la compot impreuna cu cele 6 linguri de zahar. Se amesteca bine dupa care se pune aproximativ 1 minut pe foc, fara sa dea in clocot. Atentie: In tot acest timp se amesteca continuu. Gelatina astfel obtinuta se pune treptat peste frisca si visine, amestecand continuu cu mixerul.

Blatul se taie in doua, primul blat se pune pe un platou, iar in jurul acestuia forma detasabila. Eu am inaltat peretii acesteia cu hartie de copt, pentru a nu curge. Acesta se insiropeaza, dupa care se pune crema, peste aceasta al doilea blat care se insiropeaza si acesta la randul lui.
Tortul se pune la rece pana a doua zi, dupa care se scoate forma detasabila si se decoreaza cu glazura de ciocolata si frisca. Se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
5
Paste

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Parteneri
Cozonac evantai cu mere
Bucataras.RO

Cozonac evantai cu mere

Inca un cozonac care ne-a placut tare mult si pe care o sa-l repetam.

Cozonac evantai cu mere
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate