Tort Diplomat cu Visine

Complexitate
redusa
Tort Diplomat cu Visine

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • doua pahare cu samburi de nuca (un pahar are 200 gr)
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml apa minearala
  • 7 linguri faina
  • Ingrediente sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema:
  • 800 gr visine din compot (eu am avut congelate in apa si zahar)
  • 1 l frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri tort-gelee rosu
  • 150 ml sirop de la compot
  • 6 linguri zahar
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Zaharul se amesteca cu apa, faina, praful de copt si nuca macinata. Daca mai este nevoie de faina se mai adauga pana ce compozitia capata consistenta unui chec.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort (forma mea are diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa pana ce trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Apa se amesteca cu zaharul si se pun pe foc pana ce da in clocot, dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Mod preparare crema:
Frisca se bate spuma tare cu ajutorul unui mixer. Visinile se freaca bine cu zaharul, dupa care se adauga treptat frisca.

Gelatina se pune in siopul de la compot impreuna cu cele 6 linguri de zahar. Se amesteca bine dupa care se pune aproximativ 1 minut pe foc, fara sa dea in clocot. Atentie: In tot acest timp se amesteca continuu. Gelatina astfel obtinuta se pune treptat peste frisca si visine, amestecand continuu cu mixerul.

Blatul se taie in doua, primul blat se pune pe un platou, iar in jurul acestuia forma detasabila. Eu am inaltat peretii acesteia cu hartie de copt, pentru a nu curge. Acesta se insiropeaza, dupa care se pune crema, peste aceasta al doilea blat care se insiropeaza si acesta la randul lui.
Tortul se pune la rece pana a doua zi, dupa care se scoate forma detasabila si se decoreaza cu glazura de ciocolata si frisca. Se potioneaza felii potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Somon cu sos aioli in pergament
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti