Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Ingrediente

  • Blatul:
  • Se face un blat din:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faian
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • -20g gelatina
  • -5 oua
  • -2 conserve de piersici compot
  • -1/2 l lapte
  • - 1 lingura faina
  • -300 g zahar
  • -300 g frisca batuta
  • -2 plicuri jeleu transparent dr otker
  • -colorant galben si rosu
  • -esenta de portocale si capsuni

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc, apoi se adauga uleiul pe rand cate putin (eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin), urmeaza apa, apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat, si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus pe fund hartie de copt. Dam la cuptor 30/35 min. Se incerca cu scobitoarea.

Lasam la racit blatul apoi il taiem in 2.

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute

Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc.
Amestecam pana se ingroasa.

Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul.
Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca.
Apoi ne batem si albusurile. Cand crema e rece se amesteca cu frisca. (eu albusuri nu am pus)

Jeleul il pregatim din timp. Intr-o parte adaugam colorant galben si aroma de portocala iar in celalalt colorant rosu si aroma de capsuni. Le preparam pe rand si dam la frigider sa se intaresca (intr-o tava)

Pregatitm vasul in care asamblam tortul cu folie transparenta.
Ultimul blat il ungem cu gem de caise inainte sa-l punem ca si capac

Jeleul intarit se taie patratele.

Asamblam asa:
-crema
-piersici
-blat
-crema
-piersici
-crema
-jeleu
-crema
-jeleu
-piersici
-blat

Dam la rece 8 ore. Il rasturnam pe un platou dupa 8 ore si il ornam cu frisca si alune prajite si macinate si cu bombonele rum cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia