Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Ingrediente

  • Blatul:
  • Se face un blat din:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faian
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • -20g gelatina
  • -5 oua
  • -2 conserve de piersici compot
  • -1/2 l lapte
  • - 1 lingura faina
  • -300 g zahar
  • -300 g frisca batuta
  • -2 plicuri jeleu transparent dr otker
  • -colorant galben si rosu
  • -esenta de portocale si capsuni

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc, apoi se adauga uleiul pe rand cate putin (eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin), urmeaza apa, apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat, si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus pe fund hartie de copt. Dam la cuptor 30/35 min. Se incerca cu scobitoarea.

Lasam la racit blatul apoi il taiem in 2.

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute

Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc.
Amestecam pana se ingroasa.

Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul.
Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca.
Apoi ne batem si albusurile. Cand crema e rece se amesteca cu frisca. (eu albusuri nu am pus)

Jeleul il pregatim din timp. Intr-o parte adaugam colorant galben si aroma de portocala iar in celalalt colorant rosu si aroma de capsuni. Le preparam pe rand si dam la frigider sa se intaresca (intr-o tava)

Pregatitm vasul in care asamblam tortul cu folie transparenta.
Ultimul blat il ungem cu gem de caise inainte sa-l punem ca si capac

Jeleul intarit se taie patratele.

Asamblam asa:
-crema
-piersici
-blat
-crema
-piersici
-crema
-jeleu
-crema
-jeleu
-piersici
-blat

Dam la rece 8 ore. Il rasturnam pe un platou dupa 8 ore si il ornam cu frisca si alune prajite si macinate si cu bombonele rum cocos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca