Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc, apoi se adauga uleiul pe rand cate putin (eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin), urmeaza apa, apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat, si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus pe fund hartie de copt. Dam la cuptor 30/35 min. Se incerca cu scobitoarea.
Lasam la racit blatul apoi il taiem in 2.
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute
Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc.
Amestecam pana se ingroasa.
Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul.
Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca.
Apoi ne batem si albusurile. Cand crema e rece se amesteca cu frisca. (eu albusuri nu am pus)
Jeleul il pregatim din timp. Intr-o parte adaugam colorant galben si aroma de portocala iar in celalalt colorant rosu si aroma de capsuni. Le preparam pe rand si dam la frigider sa se intaresca (intr-o tava)
Pregatitm vasul in care asamblam tortul cu folie transparenta.
Ultimul blat il ungem cu gem de caise inainte sa-l punem ca si capac
Jeleul intarit se taie patratele.
Asamblam asa:
-crema
-piersici
-blat
-crema
-piersici
-crema
-jeleu
-crema
-jeleu
-piersici
-blat
Dam la rece 8 ore. Il rasturnam pe un platou dupa 8 ore si il ornam cu frisca si alune prajite si macinate si cu bombonele rum cocos.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat"aluaturile de casa" Aceste plăcințele sunt absolut delicioase și merită încercate. Deoarece nu mi-au...
Desert placintele cu mereAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii