Tort Diplomat cu Pepene Galben, Prune si Kiwi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat cu Pepene Galben, Prune si Kiwi

Ingrediente

  • -1 pachet de piscoturi (200 g)
  • -500 g iaurt gras
  • -6 linguri de zahar
  • -1 kg frisca
  • -2 lamai
  • -2 kiwi
  • -5-6 prune
  • -4 felii pepene galben
  • -gelatina

Mod de preparare

Am inceput cu inceputul si anume am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc, amestecand cu lingura pana s-a fiert si s-a ingrosat. Am lasat la racit si am dat si crema la frigider.

Cat timp frisca si crema stateau la frigider sa se racoreasca, eu am pregatit fructele. Am taiat feliile de pepene galben cubulete si mi-am pregatit fructele – prunele si kiwi – pentru ornat. Tot aici am asezat si piscoturile intr-o tava de cozonac in care am asezat o folie alimentara lasandu-i capetele sa treaca bine de margini pentru a putea trage de ea cand aveam sa scot prajitura astfel incat sa nu-si piarda forma.

Piscoturile le-am aranjat pe fundul tavii, pe peretii acesteia am asezat piscoturile orizontal, nu vertical. Am dorit sa dau un plus de savoare tortului meu diplomat si am insiropat fiecare piscot cu Garone alb utilizand o pensula alimentara. Am evitat sa trec piscoturile prin Garone fiindca s-ar fi inmuiat prea tare si mi-ar fi stricat crema.

Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi si le-am insiropat cu Garone alb asa cum am precizat mai sus cu pensula, am scos crema si frisca de la frigider si un sfert din cantitatea de frisca am amestecat-o cu crema de lamaie. O parte din aceasta crema am intins-o pe stratul de piscoturi, iar peste crema am asezat un strat gros de cuburi de pepene galben.

Urmatorul strat de piscoturi insiropate cu Garone alb a acoperit stratul de cuburi de pepene galben. Am continuat cu al doilea strat de crema. Restul de crema si frisca se pastreaza. Prajitura se da la frigider pentru cel putin o ora.

Cand am scos de la frigider am intors tava invers pe un platou – este indicat sa facem miscarea aceasta cat mai rapid. Apoi doar am indepartat folia alimentara si am mai imprastiat un strat de crema.
Se orneaza dupa plac. Eu am procedat in felul urmator: pe stratul de crema de la suprafata am asezat fructele, feliile de kiwi si prune, si am ornat cu cantitatea de frisca ramasa de jur imprejur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

O prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala