Tort diplomat cu fructe tropicale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort diplomat cu fructe tropicale

Ingrediente

  • 1 conserva de fructe tropicale
  • 300 g piscoturi
  • 2 kiwi
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 125 zahar
  • 50 g faina
  • 20 g gelatina
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pastaie vanilie
  • 500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Intr-o cratita incalzim laptele, despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele si le adaugam cu tot cu pastaia in laptele fierbinte. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si faina si amestecam bine pana ce se incorporeaza toate. Turnam treptat in fir subtire laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Varsam continutul bolului inapoi in oala in care am fiert laptele si dam pe foc lasand sa fiarba pana ce compozitia se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam coaja de lamaie rasa si dam deoparte sa se racoreasca usor. Hidratam gelatina in apa pentru 10 minute, o scurgem bine de apa si o adaugam peste crema de vanilie, amestecam totul pana devine o masa omogena. Lasam crema sa se raceasca complet acoperita cu folie alimentara. Batem bine 300 ml frisca lichida pana ce obtinem o crema pufoasa. Indepartam pastaia de vanilie si incorporam frisca in crema rece.
Desfacem conserva de fructe tropicale, scurgem fructele bine de tot (pastram sucul lor), taiem kiwi bucatele potrivte de marimea fructelor tropicale.
Intr-un bol turnam sucul de la conserva si inmuiem piscoturile in suc.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil asezam un strat de piscoturi ,iar pe margini punem folie de acetat. Punem un prim strat de piscoturi, cateva fructe colorate, dupa care iar putin crema ca sa se lipeasca piscoturile, din nou un strat de piscoturi inmuiate, si din nou fructe tropicale pana ce terminam ingredientele.
Dam tortul la rece pana a doua si, il testam sa vedem cat de tare a iesit.
Il decoram cu frisca batuta si fructe din compot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici