Tort din Iaurt

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Ingrediente blat:
200 gr biscuiti cu vanilie
150 gr rama
Crema 1:
400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca Hulala
1 plic intaritor frisca
Crema 2:
400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
200 ml frisca
1 plic intaritor frisca
100 ml apa
Ornament :
2 plicuri tort gele rosu (sau transparent, verde )
3 linguri zahar
300 ml apa

Mod de preparare

Preparare Blat:
Topim cei 150 gr rama, biscuitii ii macinam. Se amesteca biscuitii cu rama topita. Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea. Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor.

Preparare Crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot. Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba, se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise, si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.

Preparare Crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul.

Preparare Ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar. Apoi turnam peste, treptat 300 ml apa rece. Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma, o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede, si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)

Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort din Iaurt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  23.07.2008 23:23:13

Mary multumesc , intaritorul l-am pus pentru siguranta :)

mary
•  03.07.2008 14:16:38

Arata super tortul, dar nu inteleg de ce mai trebuie intaritor de frisca daca se pune gelatina ,iar frisca Hulala are o consistenta ferma ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort din Iaurt