Tort din Iaurt

Complexitate
redusa
Tort din Iaurt

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr biscuiti cu vanilie
  • 150 gr rama
  • Crema 1:
  • 400 gr iaurt caise(sau din alt fruct)
  • 1 cutie compot caise (cutie mijlocie)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
  • 200 ml frisca Hulala
  • 1 plic intaritor frisca
  • Crema 2:
  • 400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct)
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta)
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 ml apa
  • Ornament :
  • 2 plicuri tort gele rosu (sau transparent, verde )
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Preparare Blat:
Topim cei 150 gr rama, biscuitii ii macinam. Se amesteca biscuitii cu rama topita. Tapetam o forma rotunda daca nu avem forma de tort cu folie de plastic si compozitia de biscuiti o turnam in ea. Presam compozitia cu degetele si apoi punem forma la congelator pentru circa 20 minute.
In acest timp ne ocupam de prepararea cremelor.

Preparare Crema 1:
Cele 2 plicuri de gelatina le punem la inmuiat in zeama de la compot. Caisele le taiem bucati mai mici. Frisca o batem spuma si adaugam la ea 1 plic de intaritor de frisca. Adaugam la frisca batuta cutia de iaurt de caise si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina se pune la incalzit pana se topeste (nu trebuie sa fiarba, se tine pe foc doar atat cat sa se dizolve)si se toarna peste amestecul de frisca si iaurt. Se mixeaza cu mixerul un pic si apoi se toarna peste blatul de biscuiti. Deasupra punem bucatile de caise, si apoi dam forma din nou la congelator pentru 10-15 minute pana se intareste aceasta compozitie.

Preparare Crema 2:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100 ml apa. Batem frisca, adaugam intaritorul, adaugam si iaurtul de capsuni si in cele din urma adaugam si gelatina incalzita pana se dizolva. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se toarna peste prima crema din forma. Se da iar forma pentru 10-15 minute la congelator pana se intareste si intre timp preparam Ornamentul.

Preparare Ornament:
Intr-un vas punem 2 plicuri cu tort gele si 3 linguri zahar. Apoi turnam peste, treptat 300 ml apa rece. Amestecam bine si il punem la fiert pentru 1 minut. Se ia de pe foc si il racim in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase. In acest moment turnam gelatina rosie peste crema 2 din forma, o uniformizam si dam totul la rece la frigider pentru 1 ora( daca vrem sa servim mai repede, si nu mai aveti rabdare dati la congelator pentru 10 minute)

Pentru cine doreste poate sa orneze cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de legume pentru iarna
4
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
salata de gogonele pentru iarna
5
Romania

salata de gogonele pentru iarna

salata de gogonele pentru iarna