Tort din Clatite cu Crema Caramel

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Tort din Clatite cu Crema Caramel

Ingrediente

  • - 250 g zahar
  • - 500 ml lapte
  • - 200 g unt
  • - 4 lg amidon (un pachet de 40 g)
  • - 1 l aluat de clatite (mi-au iesit 17)

Mod de preparare

Am facut prima data crema, ca sa se raceasca.

- am dizolvat amidonul in 100 ml lapte
- zaharul l-am caramelizat
- am adaugat untul si am amestecat repede cu o lingura

- am adaugat si restul de lapte si am amestecat iar, de data asta cu telul
- la final am pus si amidonul dizolvat si am continuat sa mestec pana s-a ingrosat crema.
Toate operatiunile astea le-am facut cu cratita pe aragaz la foc mic.

Clatitele stim cum se fac, deci nu mai are rost sa va dau instructiuni.
Dupa ce s-au racit si ele putin, am pus o clatita in farfurie, am uns-o cu crema, am pus alta clatita si-uite-asa si tot asa pana am terminat clatitele. Am imbracat frumos cu crema si ciocolata rasa si.. gata!

Pofta buna!
Trebuie lasat la rece cateva ore pentru a se intari crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate