Tort de Zahar Ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 14 oua
  • 17 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 7 linguri faina
  • 1 praf frisca

Mod de preparare

7 oua, zaharul, si cel vanilat se pun toate la un loc si se bat cu furculita. apoi se adauga laptele.

Intr-o cratita de 3 litri se incing 3 linguri zahar, apoi se adauga compozitia de mai sus. Se baga la cuptor pana se face ca o piftir, apoi se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se face un blat de tort din 7 oua. 7 linguri de faina si 7 linguri de zahar, poti pune si 1 pliculet de zahar vanilat. esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta. Aceasta compozitie se toarna peste cealalta deja racita si se baga din nou la cuptor pana se coace blatul.

La gata se scoate din cratita, se inoarce astfel incat sa vina blatul dedesupt, crema de zahar ars la mijloc si deasupra frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie