Tort de Zahar Ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 400 gr zahar tos
  • 1 litru lapte dulce
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri frisca sau frisca batuta de la cofetarie 1 pahar mare
  • fructe de sezon

Mod de preparare

Se prepara o crema de zahar ars din 6 oua cu 300 gr. zahar si 1 litru lapte plus un praf de vanilie. Se coace o ora in cuptor, apoi se scoate si se toarna peste crema o compozitie de pandispan din 4 oua, 4 linguri zahar si 5 linguri faina plus un plic zahar vanilat.

Se coace iar cam 30 minute cu totul, si cand e gata se lasa la racit in bucatarie. Se rastoarna apoi usor pe un platou si deasupra se orneaza abundent cu frisca preparata de noi sau cumparata.

Se tine la frigider cateva ore sau de seara pana dimineata. Puteti orna frisca cu capsuni, kivi feliat sau zmeura. Va asigur ca arata super si are gust divin. Pofta buna!
Se serveste rece de la frigider cu multa frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars