Ingrediente
● Blat : |
● 10 oua |
● 300 gr zahar |
● 400 gr faina |
● un praf copt |
● esență vanilie |
● 150 ml ulei |
● frisca |
● fructe |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
60min

GĂTIRE
35min

PORȚII
16 portii
Se spumeaza albusurile cu zaharul. Separat se amesteca gălbenușurile cu uleiul ca o maioneza, se încorporează crema de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, și se cerne faina cu praful de copt. Se da la cuptor la 200 grade C circa 30-40 min pana trece testul scobitorii. Se lasă la răcit, se feliază în 3 sau patru felii, se insiropeaza cu suc de vișine. Se pregătește crema patisera cu lapte rece, asemenea unei budinci, este f aromata cu gust de vanilie, se încorporează în frisca și se umplu foile. Se decorează cu frișcă și fructe trase în gelatina. Se folosește circa un litru de frișcă lichida îndulcit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Pachet consumabile vidare (4role-28cmx5.5m, 1rola- 20cmx6.7m, 36pungi-0.95L)
- 13 %
399.99 lei
349.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany