Tort de Portocale Fara Foc

Complexitate
redusa
Tort de Portocale Fara Foc

Ingrediente

  • Blat :
  • 300 g biscuiti macinati
  • 150 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura :
  • 500 g branza dulce
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • zeama de la 4 portocale
  • 1 portocala pentru ornat
  • 1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
  • 1 plic tort gelle de la Dr Oetker

Mod de preparare

Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza. In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.

Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute. In acest timp ne ocupam de umplutura.

Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 gr de zahar (se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia) cu ajutorul unui mixer. Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste, apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt. Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine, dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.

Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza) dupa care, deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker, si lasam inca pentru 1 ora la rece. Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
2
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Tort Dobos
3
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie