Tort de Portocale Fara Foc

Complexitate
redusa
Tort de Portocale Fara Foc

Ingrediente

  • Blat :
  • 300 g biscuiti macinati
  • 150 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura :
  • 500 g branza dulce
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • zeama de la 4 portocale
  • 1 portocala pentru ornat
  • 1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
  • 1 plic tort gelle de la Dr Oetker

Mod de preparare

Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza. In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.

Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute. In acest timp ne ocupam de umplutura.

Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 gr de zahar (se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia) cu ajutorul unui mixer. Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste, apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt. Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine, dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.

Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza) dupa care, deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker, si lasam inca pentru 1 ora la rece. Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Chec tigrat
3
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Desert rapid cu banane si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rapid cu banane si crema de vanilie

Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X 

Desert rapid cu banane si crema de vanilie
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia