Tort de Portocale Fara Foc

Complexitate
redusa
Tort de Portocale Fara Foc

Ingrediente

  • Blat :
  • 300 g biscuiti macinati
  • 150 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura :
  • 500 g branza dulce
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • zeama de la 4 portocale
  • 1 portocala pentru ornat
  • 1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
  • 1 plic tort gelle de la Dr Oetker

Mod de preparare

Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza. In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.

Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute. In acest timp ne ocupam de umplutura.

Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 gr de zahar (se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia) cu ajutorul unui mixer. Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste, apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt. Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine, dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.

Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza) dupa care, deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker, si lasam inca pentru 1 ora la rece. Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Desert cozonac coronita cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!...

Desert cozonac coronita cu ciocolata
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti