Tort de Nunta

Postat pe: 27-11-2010
(7)

Ingrediente

8 blaturi Madeira cake (2 din fiecare marime)
crema de ciocolata
crema de capsuni
crema de vanilie
crema de unt (swis meringue buttercream)
Link-urile catre modul de preparare a cremelor si a blatului sunt puse mai jos
Pentru crema de unt:
8 oua (albusurile doar) 450 g zahar
340 g unt la temperatura camerei
praf de sare

Mod de preparare

Blat Madeira
Crema de ciocolata
Crema de capsuni
Crema de vanilie

Se pune un vas cu apa pe foc, albusele se pun in alt vas care se va pune la baia de abur. Se bat putin albusele ca sa se desprinda, se pune un praf de sare si se pun pe vasul cu apa deja fierbinte. Se bate cu mixerul, se adauga zaharul. Cand tot zaharul e topit (se ia cu 2 degete putin din crema, se freaca putin intre degete, daca nu se simte nici o granula atunci e ok, daca se simte mai trebuie batut putin albusul pe abur).

Se ia de pe foc, se pune in alt vas mai mare si se continua baterea pana crema devine tare si lipicioasa.

Se schimba telul masinii cu paleta si se trece din nou la baterea albusului, de data asta introducandu-se tot cate o bucatica de unt. Inainte de a incepe sa introducem untul trebuie verificat fundul vasului sa nu fie cald absolut de loc. Se continua baterea pe tot parcursul introducerii untului. La sfarsit o sa avem o crema cu un aspect cam grunjos, dar daca mai batem cateva secunde se va schimba intr-o crema matasoasa si lucitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Nunta" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teolino
•  06.07.2011 02:26:09

Wow, ce frumos! Esti o adevarata artista!

pupi
•  14.09.2010 23:35:49

Mimmi , mersi mult

mimmi
•  14.09.2010 20:46:09

ce minunatie,mai ales ca e cu capsuni

pupi
•  12.09.2010 22:33:05

Multumesc frumos

chira
•  12.09.2010 21:36:34

foarte frumos!FELICITARI!!!!!!!!!!!!

pupi
•  27.07.2010 15:52:27

draga mea, multumesc pentru apreciere, esti o dulce...pupici

iuliajewel
•  23.07.2010 16:51:10

Cum ca perfectiunea nu se poate atinge, atunci voi spune ca este perfect cu "p" mic...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Nunta