Tort de Nunta

Complexitate
redusa
Tort de Nunta

Ingrediente

  • 8 blaturi Madeira cake (2 din fiecare marime)
  • crema de ciocolata
  • crema de capsuni
  • crema de vanilie
  • crema de unt (swis meringue buttercream)
  • Link-urile catre modul de preparare a cremelor si a blatului sunt puse mai jos
  • Pentru crema de unt:
  • 8 oua (albusurile doar) 450 g zahar
  • 340 g unt la temperatura camerei
  • praf de sare

Mod de preparare

Blat Madeira
Crema de ciocolata
Crema de capsuni
Crema de vanilie

Se pune un vas cu apa pe foc, albusele se pun in alt vas care se va pune la baia de abur. Se bat putin albusele ca sa se desprinda, se pune un praf de sare si se pun pe vasul cu apa deja fierbinte. Se bate cu mixerul, se adauga zaharul. Cand tot zaharul e topit (se ia cu 2 degete putin din crema, se freaca putin intre degete, daca nu se simte nici o granula atunci e ok, daca se simte mai trebuie batut putin albusul pe abur).

Se ia de pe foc, se pune in alt vas mai mare si se continua baterea pana crema devine tare si lipicioasa.

Se schimba telul masinii cu paleta si se trece din nou la baterea albusului, de data asta introducandu-se tot cate o bucatica de unt. Inainte de a incepe sa introducem untul trebuie verificat fundul vasului sa nu fie cald absolut de loc. Se continua baterea pe tot parcursul introducerii untului. La sfarsit o sa avem o crema cu un aspect cam grunjos, dar daca mai batem cateva secunde se va schimba intr-o crema matasoasa si lucitoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura