Tort de Mere II

Postat pe: 19-09-2010
(0)

Ingrediente

zahar - 250 g + 1 pahar
4 oua
faina
2 pliculete zahar vanilinat
mere

Mod de preparare

Intr-o cratita se caramelizeaza 250 g de zahar, se acopera toata suprafata cratitei, inclusiv peretii cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera fundul cratitei cu rondele de mere. Se rad aproximativ 1 1/2 kg de mere si se adauga in cratita, peste rondele. Se baga la cuptor pana capata o culoare mai inchisa.

Separat, intr-un vas se bat 4 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga treptat, un pahar de zahar apoi galbenusurile pe rand, un pahar de faina (treptat) si pliculetele de zahar vanilinat. Se scoate de la cuptor cratita cu mere si se adauga peste acestea aluatul. Se introduce din nou la cuptor aproximativ 25 minute.

Intr-un ibric se face un sirop dintr-un pahar cu apa si 3-4 linguri de zahar, se fierbe pe foc. Tortul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga siropul pe toata suprafata, se mai lasa in cratita cam o jumatate de ora. Se ia un platou, se acopera cratita si se rastoarna (cratita va ramane curata).

Se serveste dupa ce a stat la frigider.
Se poate orna cu frisca sau se serveste simplu. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Mere II" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Mere II