Tort de Mere II

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar - 250 g + 1 pahar
  • 4 oua
  • faina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • mere

Mod de preparare

Intr-o cratita se caramelizeaza 250 g de zahar, se acopera toata suprafata cratitei, inclusiv peretii cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera fundul cratitei cu rondele de mere. Se rad aproximativ 1 1/2 kg de mere si se adauga in cratita, peste rondele. Se baga la cuptor pana capata o culoare mai inchisa.

Separat, intr-un vas se bat 4 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga treptat, un pahar de zahar apoi galbenusurile pe rand, un pahar de faina (treptat) si pliculetele de zahar vanilinat. Se scoate de la cuptor cratita cu mere si se adauga peste acestea aluatul. Se introduce din nou la cuptor aproximativ 25 minute.

Intr-un ibric se face un sirop dintr-un pahar cu apa si 3-4 linguri de zahar, se fierbe pe foc. Tortul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga siropul pe toata suprafata, se mai lasa in cratita cam o jumatate de ora. Se ia un platou, se acopera cratita si se rastoarna (cratita va ramane curata).

Se serveste dupa ce a stat la frigider.
Se poate orna cu frisca sau se serveste simplu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia