Tort de Mere II

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar - 250 g + 1 pahar
  • 4 oua
  • faina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • mere

Mod de preparare

Intr-o cratita se caramelizeaza 250 g de zahar, se acopera toata suprafata cratitei, inclusiv peretii cu zaharul caramelizat. Se lasa sa se raceasca, apoi se acopera fundul cratitei cu rondele de mere. Se rad aproximativ 1 1/2 kg de mere si se adauga in cratita, peste rondele. Se baga la cuptor pana capata o culoare mai inchisa.

Separat, intr-un vas se bat 4 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga treptat, un pahar de zahar apoi galbenusurile pe rand, un pahar de faina (treptat) si pliculetele de zahar vanilinat. Se scoate de la cuptor cratita cu mere si se adauga peste acestea aluatul. Se introduce din nou la cuptor aproximativ 25 minute.

Intr-un ibric se face un sirop dintr-un pahar cu apa si 3-4 linguri de zahar, se fierbe pe foc. Tortul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga siropul pe toata suprafata, se mai lasa in cratita cam o jumatate de ora. Se ia un platou, se acopera cratita si se rastoarna (cratita va ramane curata).

Se serveste dupa ce a stat la frigider.
Se poate orna cu frisca sau se serveste simplu. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura