Tort de mere cu scortisoara

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Blat:
1 cana zahar
1 cana faina alba
1 cana gris
Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine Gata blatul
Umplutura:
2 kg mere
sucul de la o lamaie
2 pliculete zahar vanilat
scortisoara, cat va place

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Am folosit robotelul si in 5 minute erau gata. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. NU SE STORC MERELE DE SUCUL CARE-L LASA...asta e important.

Pregatire:
Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.

Cuptorul l-am pus la 200C.

Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.

Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.

L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa


Daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21 X 33 cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la Ioana

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de mere cu scortisoara