Ingrediente
● Blat: |
● 1 cana zahar |
● 1 cana faina alba |
● 1 cana gris |
● Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine Gata blatul |
● Umplutura: |
● 2 kg mere |
● sucul de la o lamaie |
● 2 pliculete zahar vanilat |
● scortisoara, cat va place |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Am folosit robotelul si in 5 minute erau gata. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. NU SE STORC MERELE DE SUCUL CARE-L LASA...asta e important.
Pregatire:
Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.
Cuptorul l-am pus la 200C.
Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.
Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.
L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa
Daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21 X 33 cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Pregatire:
Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.
Cuptorul l-am pus la 200C.
Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.
Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.
L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa
Daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21 X 33 cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de mere cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
oana_cristi
• 28.11.2008 13:37:01
Draga Brandusa, uite ca eu am reusit !!!! Si e excelenta prajitura !!! am facut cu jumatate din cantitati, folosind tava de cozonac. Daca incercai , nu mai erai asa acida .....si .......fii mai atenta la gramatica limbii romane ....
Ioana, multumesc pentru reteta !!! Este usor de pregatit si foarte gustoasa.
brindusa
• 14.11.2008 12:23:43
nu cred ca va reusi cineva sa faca blatul acestui tort. nu vad cun grisul+zaharul+faina ar putea forma vreo data un aluat pt blat.
daca publicati retete macar facetio asa cum trebuie, astfel incat cei interesati sa le poata gati.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.01.2009 15:05:05
bun, mai putin zeama de lamaie la merele razuitele -acreste-oricum se oxideaza merele chiar daca pui zeama de la lamaie.