Faci blatul ca la pandispan:bati albusurile spuma cu un pic de sare si galbenusurile cu zaharul spuma, pui galb peste albus, zaharul, uleiul, faina si arome.
Separat in alta oala pui la topit zaharul pt caramel intr-o oala rotunda. Cand vezi ca s-a topit zaharul si s-a facut caramel iei oala de pe foc si incerci sa invarti oala in sus si in jos pana se lipeste caramelul de peretii oalei.
E important ca, caramelul sa nu se intareasca tare ci sa fie usor fixat pe peretii oalei ca sa pui merele taiate felii rotunde si curatate de coaja peste tot unde e caramelul dupa care pui compozitia de mai sus si o dai la cuptor.
Cand e gata o rastorni intr-o tava si daca mai vrei mai mult caramel mai faci separat si mai pui peste tarta, se serveste si cu frisca si se pune la frigider
Se serveste rece cu frisca
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii