Tort de Mere

Complexitate
redusa
Tort de Mere

Ingrediente

  • 700 g mere
  • 3 oua
  • 70 g unt
  • 300 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 lamaie zeama si coaja
  • 1 praf de copt
  • felii de mar pt ornat
  • cateva bucatele de unt

Mod de preparare

Preparare: Se curata merele se taie felii subtiri peste care se pune zeama de lamaie si se da deoparte. Intr-un castron se bat albusurile spuma, in altul se bat galbenusurile cu zaharul peste care se adauga untul moale se mixeaza bine si se adauga laptele si coaja de lamaie.

Se omogenizeaza si se adauga faina cu praful de copt, si la urma albusurile amestecand usor cu o lingura de lemn cand s-au incorporat albusurile se adauga merele se amesteca bine.

Se pun in forma de 24 cm unsa si tapetata cu faina se da la cuptor la 180 grade pt 50 min sau mai mult depinde de cuptor se face testul cu scobitoarea. Am uitat sa va zic ca pe deasupra se orneaza cu felii de mar si se pun cateva bacatele de unt: wink:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate