Tort de Mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere de marime medie
  • 6 oua
  • 6-7 linguri cacao amestecata cu 5 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vaniliat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 grame zahar

Mod de preparare

Se curata si se scobesc merele, in mijloc, de cotor. Dupa ce le-am scobit punem in fiecare cate putin zahar vaniliat. Intre timp in cratita sau forma de tort (e de preferat o cratita) unde urmeaza a fi copt tortul punem la caramelizat cele 100 grame zahar, astfel zaharul topit se intinde si pe peretii cratitei. Se aseaza merele in cratita cu zaharul caramelizat si se lasa 4-5 minute in cuptorul incins la 180-190 grade. Intre timp se separa cele 6 oua, se bat bine albusurile spuma se adauga galbenusele, cele 6 linguri zahar si 6 linguri faina pentru obtinerea unui blat.

Merele se scot din cuptor dupa cele 4-5 minute, se umplu cu cacaoa amestecata cu zahar iar deasupra se toarna blatul obtinut anterior, optional dupa ce am turnat blatul putem presara peste samburi de nuca sau cubutele de fructe.

Se da la cuptor circa 20-25 de minute, se poate proba cu o scobitoare sau un pai pentru a vedea daca este copt.
Dupa il scoatem din cuptor, fara a astepta sa se raceasca, il rasturnam pe un platou, tava etc. .


Numarul de oua pentru blat, zaharul si faina variaza in functie de cate mere intra in cratita, dar pentru a fi blatul mai crescut eu intotdeauna pun cu un ou mai mult decat cate mere folosesc.
Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
2
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste fusilli cu sos si masline
4
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Sirop de patlagina
5
Parteneri
Desert prajitura Snickers
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

 Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să...

Desert prajitura Snickers
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia