Tort de Mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere de marime medie
  • 6 oua
  • 6-7 linguri cacao amestecata cu 5 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vaniliat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 grame zahar

Mod de preparare

Se curata si se scobesc merele, in mijloc, de cotor. Dupa ce le-am scobit punem in fiecare cate putin zahar vaniliat. Intre timp in cratita sau forma de tort (e de preferat o cratita) unde urmeaza a fi copt tortul punem la caramelizat cele 100 grame zahar, astfel zaharul topit se intinde si pe peretii cratitei. Se aseaza merele in cratita cu zaharul caramelizat si se lasa 4-5 minute in cuptorul incins la 180-190 grade. Intre timp se separa cele 6 oua, se bat bine albusurile spuma se adauga galbenusele, cele 6 linguri zahar si 6 linguri faina pentru obtinerea unui blat.

Merele se scot din cuptor dupa cele 4-5 minute, se umplu cu cacaoa amestecata cu zahar iar deasupra se toarna blatul obtinut anterior, optional dupa ce am turnat blatul putem presara peste samburi de nuca sau cubutele de fructe.

Se da la cuptor circa 20-25 de minute, se poate proba cu o scobitoare sau un pai pentru a vedea daca este copt.
Dupa il scoatem din cuptor, fara a astepta sa se raceasca, il rasturnam pe un platou, tava etc. .


Numarul de oua pentru blat, zaharul si faina variaza in functie de cate mere intra in cratita, dar pentru a fi blatul mai crescut eu intotdeauna pun cu un ou mai mult decat cate mere folosesc.
Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti