Se curata si se scobesc merele, in mijloc, de cotor. Dupa ce le-am scobit punem in fiecare cate putin zahar vaniliat. Intre timp in cratita sau forma de tort (e de preferat o cratita) unde urmeaza a fi copt tortul punem la caramelizat cele 100 grame zahar, astfel zaharul topit se intinde si pe peretii cratitei. Se aseaza merele in cratita cu zaharul caramelizat si se lasa 4-5 minute in cuptorul incins la 180-190 grade. Intre timp se separa cele 6 oua, se bat bine albusurile spuma se adauga galbenusele, cele 6 linguri zahar si 6 linguri faina pentru obtinerea unui blat.
Merele se scot din cuptor dupa cele 4-5 minute, se umplu cu cacaoa amestecata cu zahar iar deasupra se toarna blatul obtinut anterior, optional dupa ce am turnat blatul putem presara peste samburi de nuca sau cubutele de fructe.
Se da la cuptor circa 20-25 de minute, se poate proba cu o scobitoare sau un pai pentru a vedea daca este copt.
Dupa il scoatem din cuptor, fara a astepta sa se raceasca, il rasturnam pe un platou, tava etc. .
Numarul de oua pentru blat, zaharul si faina variaza in functie de cate mere intra in cratita, dar pentru a fi blatul mai crescut eu intotdeauna pun cu un ou mai mult decat cate mere folosesc.
Se poate servi cu frisca.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaEste cel mai usor tort pe care l-am facut pana acum si primul la care nu ma enervez pentru ca nu-mi iese decorul, asta pentru...
Desert tort Musuroi de cartitaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii