Tort de Mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere de marime medie
  • 6 oua
  • 6-7 linguri cacao amestecata cu 5 linguri zahar
  • 2-3 plicuri zahar vaniliat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 100 grame zahar

Mod de preparare

Se curata si se scobesc merele, in mijloc, de cotor. Dupa ce le-am scobit punem in fiecare cate putin zahar vaniliat. Intre timp in cratita sau forma de tort (e de preferat o cratita) unde urmeaza a fi copt tortul punem la caramelizat cele 100 grame zahar, astfel zaharul topit se intinde si pe peretii cratitei. Se aseaza merele in cratita cu zaharul caramelizat si se lasa 4-5 minute in cuptorul incins la 180-190 grade. Intre timp se separa cele 6 oua, se bat bine albusurile spuma se adauga galbenusele, cele 6 linguri zahar si 6 linguri faina pentru obtinerea unui blat.

Merele se scot din cuptor dupa cele 4-5 minute, se umplu cu cacaoa amestecata cu zahar iar deasupra se toarna blatul obtinut anterior, optional dupa ce am turnat blatul putem presara peste samburi de nuca sau cubutele de fructe.

Se da la cuptor circa 20-25 de minute, se poate proba cu o scobitoare sau un pai pentru a vedea daca este copt.
Dupa il scoatem din cuptor, fara a astepta sa se raceasca, il rasturnam pe un platou, tava etc. .


Numarul de oua pentru blat, zaharul si faina variaza in functie de cate mere intra in cratita, dar pentru a fi blatul mai crescut eu intotdeauna pun cu un ou mai mult decat cate mere folosesc.
Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.