Tort de Iarna

Complexitate
redusa
Tort de Iarna

Ingrediente

  • 15 piscoturi (tip tiramisu)
  • 500 g ricotta sau branza de vaci (bine scursa)
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 portocale
  • 80 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 1 plic tort gelle
  • fructe pt ornat dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare: Punem stafidele la inmuiat in rom. Dupa care se curata portocalele si se taie bucatele se lasa la scurs. Geletina se pune la inmuiat in 4 linguri apa, sa se hidrateze. Piscoturile se inmoaie in suc de portocale amestecat cu un pic de vin alb dulce, si se aseaza intr-o forma de 28 cm, se acopera pe cat posibile toate spatiile.

Ricotta se amesteca cu 150 g zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, se omogenizeaza bine si se adauga gelatina topita. Separat se bate bine frisca cu 50 g zahar ramas si se adauga peste crema de branza, impreuna cu portocalele scurse si stafidele.

Se adauga peste piscoturi si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se orneaza cu fructe si se pune tort gelle deasupra preparat dupa indicatiile scrise pe punga. Este un tort cremos si delicat daca vrem sa aibe o consistenta gen diplomat se pun 2 plicuri de gelatina. In loc de portocale se pot folosi mandarine, clementine ..... ce avem prin casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa