Clatite negre:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.
Clatite albe:
Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.
Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.
Crema de cafea:
Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel.
Asamblare:
Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi era dor de o prajitura cu dovleac. Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat...
Desert chec cu dovleac si merisoareMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii