Tort de clatite cu crema de cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite cu crema de cafea

Ingrediente

  • Clatite albe:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 oua
  • 30 gr unt topit
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Clatite negre:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 30 gr unt
  • 1 lingura vahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cafea:
  • 60 ml lapte
  • 20 ml lichior de cafea (optional)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet ness
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • Ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Clatite negre:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.

Clatite albe:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.

Crema de cafea:

Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel.

Asamblare:

Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Cornulete cu rahat
Bucataras.RO

Cornulete cu rahat

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor. Ieri am fost si am facut...

Cornulete cu rahat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!