Tort de clatite cu budinca

Complexitate
redusa
Tort de clatite cu budinca

Ingrediente

  • Ingrediente pt compozitie :
  • -faina
  • -drojdie
  • -zahar vanilat (2 plicuri)
  • -zahar 4 ls
  • -3 oua intregi
  • -coaja de la o jumatate de lamaie
  • -aproximativ 50 ml ulei
  • -apa minerala

Mod de preparare

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat ,zaharul,ouale, coaja de lamaie razuita, amestec bine si adaug treptat si apa minerala si apoi uleiul.

Incep sa coc clatitele.

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 1 litru de lapte . Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea.

Intr-un vas asezam o clatita peste care punem budinca ,iar clatita ...etc, si terminam cu clatita.
Se poate orna cu ce fructe avem la indemana,iar deasupra putem sa preparam o gelatina in urmatorul fel:
- se fierbe o budinca cu 250 ml suc (ex.bud.de vanilie cu suc fanta ), si se toarna peste tortul de clatite .

Totul se pune la rece cam o ora dupa care se poate servi.

Pofta buna !
Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune