Tort de Ciocolata cu Crema Ganache si Crema de Portocale ├ la Gabriella

Postat pe: 12-04-2016
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
5 oua proaspete
9 linguri zahar
11 linguri faina
5 linguri cacao amar
1 lingura Caotina
1 pahar de lapte
┬Ż pahar ulei floarea soarelui
1 plic praf de copt
┬Ż lingurita zeama de lamaie pentru a stinge praful de copt
Ingrediente pentru crema de portocale:
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
4 lingurite de coaja rasa de portocale cu zahar
6 linguri frisca montata Creme Patisserie Meggle
Ingrediente pentru crema ganache fondant:
400 ml frisca Creme Patisserie Maggle
250 gr ciocolata fondanta
Ingrediente pentru decorare:
Fulgi de ciocolata alba
Fulgi de ciocolata fondanta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREG─éTIRE

3h
Intr-un castron vom bate ouale impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam restul ingredientelor si la urma faina cu praful de copt pe care picuram zeama de lamaie. Amestecam bine compozitia, daca aveti rabdare este mai bine sa facem aceasta operatie, manual. Ungem o forma rotunda, detasabila cu unt si o presaram cu faina, varsam compozitia in forma si coacem timp de 30 de minute in cuptor preincalzit la 180 de grade, la foc mediu. Facem intotdeauna proba cu scobitoarea si atunci cand nu se mai lipeste de aceasta compozitie cremoasa, tortul nostru va fi gata. Punem tortul la racit.

Intre timp vom prepara crema si ganache-ul de ciocolata dar haideti sa incepem cu a monta frisca Creme Patisserie de la Meggle. Dupa ce am montat-o o punem la frigider si preparam crema de portocale.

Amestecam continutul unui plic de budinca de vanilie cu lapte, 2 lingurite de coaja rasa de portocala cu zahar si fierbem budinca la foc mic. Atentie: nu adaugam zahar la budinca pentru ca este deja dulce frisca. In timp ce fierbe budinca, o amestecam cu ajutorul unui mixer de bucatarie si cand va fi gata, o punem la racit, apoi o amestecam manual cu 6 linguri de frisca montata si inca 2 lingurite de coaja rasa de portocala cu zahar. Dar sa va spun despre aceasta coaja de portocale. Cand consum portocale, le rad coaja si o pun in borcanele cu zahar deasupra. Zaharul va extrage din coaja uleiurile esentiale pe care le contine si in felul acesta, obtinem o esenta naturala excelenta pentru dulciuri. Acelasi lucru il fac cu coaja de lamaie, lime si grapefruit roz, in acest fel avand in permanenta arome naturale pentru dulciurile mele pe tot parcursul anului. Si nu uitati: citricele cele mai bune sunt cele din perioada lor naturala de productie, si-anume: decembrie-sfarsitul lui februarie. Tot ceea ce gasiti in alte periode sunt fructe de sera sau produse fortat.

Si intorcandu-ne la crema de portocale: dupa ce am amestecat manual budinca cu frisca, putem omogeniza crema cu mixerul la viteza mica, apoi o punem la rece.

Preparam ganache-ul de ciocolata. Asa cum stim, aceasta minunatie a patiseriei a fost descoperita accidental cand un bucatar din neatentie a varsat laptele in ciocolata topita, in timp ganache-ul evoluand si fiind preparat cu frisca. Reteta mea este asemanatoare originalului, in sensul in care nu am fiert frisca. Topim ciocolata fondanta la bain marie, amestecand continuu si cand este omogena, o dam la o parte de pe sursa de foc si adaugam putin cate putin frisca montata, amestecand continuu. Din cantitatea de ciocolata fondanta, vom pastra circa 20-30 grame pentru decorare.

Cu ajutorul unui cutit foarte bun cu lama lunga sau cu o lira, vom taia tortul in trei discuri egale iar partea de sus a tortului o vom nivela cu cutitul. Discul care a fost partea superioara a tortului va fi in mijloc, iar discul inferior, va deveni capacul tortului pentru a obtine un tort perfect.

Asezam primul disc pe farfuria de prezentare, umplem cu crema de portocale in abundanta si asezam deasupra cu grija al doilea disc. Pe acesta sin urma vom unge crema ganache si apoi asezam discul final. Le potrivim cu mainile in asa fel incat sa fie perfect asezate, dupa care cu ajutorul unui cutit special de crema, invelim tortul in ganache. Nu conteaza ca murdarim farfuria de prezentare pentru ca la final vom curata farfuria cu un servet umezit.
Eu am decorat tortul asa cum puteti vedea din imagini: am asezat un cutter pad patrat deasupra tortului si am presarat in interior ciocolata si cu grija scoatem cutter-ul; apoi am folosit un cutter mai mare si am continuat cu fulgii de ciocolata dar voi puteti sa va decorati tortul dupa bunul plac.

Pregatirea tortului necesita circa 3 ore si ingrediente de calitate, insa va asigur ca merita efortul pentru ca este delicios!

Aceasta este propunerea mea de tort pentru o zi de sarbatoare si pentru ca desertul sa fie in totalitate perfect, asociem tortul cu un pahar de Cognac de foarte buna calitate. Oaspetii vostri vor fi incantati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Ciocolata cu Crema Ganache si Crema de Portocale ├ la Gabriella" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comenteaz─â re╚Ťeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

D─â o not─â re╚Ťetei Tort de Ciocolata cu Crema Ganache si Crema de Portocale ├ ...