Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace
Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.
Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)
Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.
Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii