Ingrediente
● 10 galbenusuri |
● 10 linguri de zahar (vezi poza) |
● 10 linguri de faina (vezi poza) |
● 10 linguri de nuca macinata (vezi poza) |
● 10 albusuri |
● Crema: |
● 300 gr unt |
● 550 gr pireu de castane |
● esenta de rom dupa gust |
● Sirop: |
● vanilie dupa gust |
● zahar |
● rom (se pun dupa ochi, depinde de marimea tortului) |
● Frisca pentru imbracat si decorat |
Mod de preparare
Deci, cele 10 galbenusuri se freaca spumos cu cele 10 linguri de zahar, se adauga apoi faina amestecata cu nuca. Se incorporeaza.
Se bat cele 10 albusuri bine de tot, apoi se adauga peste compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare, incet sa nu spargem prea tare spuma.
O sa fie putin mai dificil pana se mai lasa compozitia de oua.
Se pregateste din timp forma de tort, se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie, care a fost in prealabil decupata dupa forma tavii (cercul care formeaza baza si fasia lunga care se va lipi pe peretii tavii).
Se coace la foc moderat.
In timp ce blatul se coace, pregatim crema in felul urmator:untul moale se amesteca cu pireul de castane si cu esenta de rom dupa gust. SE pune deoparte.
Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor, lasam in forma cateva minute, pana se racoreste putin, apoi, il scoatem pe un gratar la racit.
Dupa ce este rece, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul pregatit in felul urmator: Se pune apa la fiert (aprox 100-150 ml) cu zaharul (aprox. 4 linguri). Se fierbe cateva minute (10), se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si esenta de rom. Se raceste, apoi se insiropeaza foile pe rand.
La asamblarea tortului, tinem cont de ordinea in care asezam feliile. Partea care a fost deasupra cand am scos blatul din cuptor, va fi fundul tortului si partea care a fost pe fundul tavii va fi partea de sus a tortului (vom avea o suprafata dreapta, neteda, care se poate decora perfect si arata frumos).
Se umplu feliile cu crema, se imbraa cu un strat subtire de crema si exteriorul tortului, se da la rece putin, cam pana se intareste crema.
Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa dorinta
Se mananca cu frisca din belsug si cu multa placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Castane" nu uita sa ii faci un review.
Se bat cele 10 albusuri bine de tot, apoi se adauga peste compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare, incet sa nu spargem prea tare spuma.
O sa fie putin mai dificil pana se mai lasa compozitia de oua.
Se pregateste din timp forma de tort, se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie, care a fost in prealabil decupata dupa forma tavii (cercul care formeaza baza si fasia lunga care se va lipi pe peretii tavii).
Se coace la foc moderat.
In timp ce blatul se coace, pregatim crema in felul urmator:untul moale se amesteca cu pireul de castane si cu esenta de rom dupa gust. SE pune deoparte.
Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor, lasam in forma cateva minute, pana se racoreste putin, apoi, il scoatem pe un gratar la racit.
Dupa ce este rece, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul pregatit in felul urmator: Se pune apa la fiert (aprox 100-150 ml) cu zaharul (aprox. 4 linguri). Se fierbe cateva minute (10), se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si esenta de rom. Se raceste, apoi se insiropeaza foile pe rand.
La asamblarea tortului, tinem cont de ordinea in care asezam feliile. Partea care a fost deasupra cand am scos blatul din cuptor, va fi fundul tortului si partea care a fost pe fundul tavii va fi partea de sus a tortului (vom avea o suprafata dreapta, neteda, care se poate decora perfect si arata frumos).
Se umplu feliile cu crema, se imbraa cu un strat subtire de crema si exteriorul tortului, se da la rece putin, cam pana se intareste crema.
Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa dorinta
Se mananca cu frisca din belsug si cu multa placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Castane" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.07.2011 02:20:49
Vaaai ce bun!!! L-as face, dar nu gasesc pireu de castane aici in Maine :(