Tort de Branza si Piscoturi

Complexitate
redusa
Tort de Branza si Piscoturi

Ingrediente

  • piscoturi (cantitatea depinde de forma tavii)
  • esenta de migdale, dupa gust
  • 5 linguri zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 500 g quark
  • 600 g frisca

Mod de preparare

Chiar daca are multa crema, tortul este foarte usor si racoritor. Noi am folosit branza cu gust de cirese amare, insa e buna oricare, chiar si simpla. Intai, pregatim crema. Peste frisca batuta se adauga crema de branza.

Apoi preparam siropul cu care vom insiropa al doilea strat de piscoturi: 50 ml de apa se fierb cu cele 5 linguri de zahar, dupa care se adauga esenta de migdale sau aroma preferata. In continuare, ciocolata amaruie se topeste in baie de abur.

Urmeaza partea amuzanta: asambarea tortului. Trebuie sa asezam piscoturile intr-o tava cu pereti detasabili. Piscoturile noastre erau rotunjoare, asa ca a trebuit sa le taiem una dintre baze. Resturile le-am folosit, insa, cand am completat locurile libere. Asadar, tapetam peretii tavii si apoi, fundul tavii. In continuare, punem un sfert din cantitatea de crema obtinuta, peste piscoturi.

Peste crema, se fac cercuri concentrice cu ciocolata topita. Se poate face orice forma doriti. Se lasa la frigider cateva minute, pana se intareste ciocolata. Dupa ce ciocolata e intarita, se adauga inca un sfert din crema si se niveleaza.

Urmeaza sa pregatim cel de-al doilea strat de piscoturi. Cu siropul obtinut inainte, insiropam piscoturile si le asezam peste crema, astfel incat sa acopere cat mai mult spatiu. Punem cel de-al treilea sfert din crema peste blatul de piscoturi si dupa ce nivelam crema, ne jucam iar cu ciocolata topita. Dupa ce se intareste si cel de-al doilea strat de ciocolata, adaugam si restul de crema si uniformizam cu o spatula sau un cutit.

Tortul se lasa la frigider peste noapte, invelit in folie. a doua zi, se scoate folia si se orneaza cu frisca si fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia