Tort de Branza si Piscoturi

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

piscoturi (cantitatea depinde de forma tavii)
esenta de migdale, dupa gust
5 linguri zahar
50 g ciocolata amaruie
500 g quark
600 g frisca

Mod de preparare

Chiar daca are multa crema, tortul este foarte usor si racoritor. Noi am folosit branza cu gust de cirese amare, insa e buna oricare, chiar si simpla. Intai, pregatim crema. Peste frisca batuta se adauga crema de branza.

Apoi preparam siropul cu care vom insiropa al doilea strat de piscoturi: 50 ml de apa se fierb cu cele 5 linguri de zahar, dupa care se adauga esenta de migdale sau aroma preferata. In continuare, ciocolata amaruie se topeste in baie de abur.

Urmeaza partea amuzanta: asambarea tortului. Trebuie sa asezam piscoturile intr-o tava cu pereti detasabili. Piscoturile noastre erau rotunjoare, asa ca a trebuit sa le taiem una dintre baze. Resturile le-am folosit, insa, cand am completat locurile libere. Asadar, tapetam peretii tavii si apoi, fundul tavii. In continuare, punem un sfert din cantitatea de crema obtinuta, peste piscoturi.

Peste crema, se fac cercuri concentrice cu ciocolata topita. Se poate face orice forma doriti. Se lasa la frigider cateva minute, pana se intareste ciocolata. Dupa ce ciocolata e intarita, se adauga inca un sfert din crema si se niveleaza.

Urmeaza sa pregatim cel de-al doilea strat de piscoturi. Cu siropul obtinut inainte, insiropam piscoturile si le asezam peste crema, astfel incat sa acopere cat mai mult spatiu. Punem cel de-al treilea sfert din crema peste blatul de piscoturi si dupa ce nivelam crema, ne jucam iar cu ciocolata topita. Dupa ce se intareste si cel de-al doilea strat de ciocolata, adaugam si restul de crema si uniformizam cu o spatula sau un cutit.

Tortul se lasa la frigider peste noapte, invelit in folie. a doua zi, se scoate folia si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Branza si Piscoturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mamimariana
•  01.08.2014 00:46:18

500 g quark? ce este?

alinapassions
•  19.03.2013 10:35:30

De ce oare nu ma satur de atatea dulciuri???

alexz_09dk
•  17.02.2010 17:33:08

arata superb:X trebuie sa fie si bun:D

adi
•  24.09.2008 11:48:58

oau cum arata ....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Branza si Piscoturi