Tort de biscuiti pentru Craciun

Postat pe: 19-12-2016
(0)

Ingrediente

150 g de biscuiti
200 g unt 70% grasime
3-4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura zahar vanilat
1 lingurita cafea
lapte rece
esenta de rom
pentru decor:
stafide, coaja de portocala, rahat de trandafiri
fulgi si bomboane decorative
nuca macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. Mama face cele mai bune torturi, iar tata, cele mai bune torturi de biscuiti :)

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Eu am folosit numai jumatate din cantitatea de biscuiti din castronul din poza, adica aprox 150 g, insa depinde si de marimea biscuitilor pe care-i aveti cand pregatiti tortul.

Se adauga cate un rand de crema, apoi alt rand de biscuiti si tot asa pana se obtine un tort destul de inalt, avand grija sa pastram putina crema pentru imbracat tortul. Mie imi place sa presar si stafide, bucatele de rahat si coaja de portocala peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata, fulgi si bomboane decorative.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/tort-de-biscuiti-2016.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de biscuiti pentru Craciun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de biscuiti pentru Craciun