Tort de biscuiti (de post)

Postat pe: 19-11-2015
(0)

Ingrediente

Pentru blatul de biscuiti:
1 kg biscuiti de post
200 g ciocolata de post
150 g zahar
un pachet margarina(250 g)
50 g cacao
400 ml lapte de soia sau apa
esenta de rom
Pentru crema:
1 plic Creme Ole de vanilie
300 ml frisca vegetala
100 ml lapte de soia sau apa
Pentru glazura:
100 g ciocolata de post
50 g Margarina
50 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Blat:
Biscuitii ii rupem in bucati mici.
Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic.
Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta o turnam peste ciocolata topita si dam 2-3 clocote. Omogenizam si o luam de pe foc. Cand s-a racorit adaugam esenta de rom. Sosul astfel obtinut il punem peste biscuiti si amestecam bine. Mai lasam cateva minute pana compozitia se imbiba. Asezam biscuitii intr-o forma rotunda in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Nivelam, strangem folia si apasam bine .Lasam la rece 2-3 ore dupa care rasturnam pe un platou.
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. mixam pana crema se intareste. Punem crema peste blatul de biscuiti, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca, margarina si ciocolata rupta bucatele.O lasam la foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam.Cand se raceste o turnam peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de biscuiti (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de biscuiti (de post)