Tort de biscuiti (de post)

Postat pe: 19-11-2015
(0)

Ingrediente

Pentru blatul de biscuiti:
1 kg biscuiti de post
200 g ciocolata de post
150 g zahar
un pachet margarina(250 g)
50 g cacao
400 ml lapte de soia sau apa
esenta de rom
Pentru crema:
1 plic Creme Ole de vanilie
300 ml frisca vegetala
100 ml lapte de soia sau apa
Pentru glazura:
100 g ciocolata de post
50 g Margarina
50 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Blat:
Biscuitii ii rupem in bucati mici.
Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic.
Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta o turnam peste ciocolata topita si dam 2-3 clocote. Omogenizam si o luam de pe foc. Cand s-a racorit adaugam esenta de rom. Sosul astfel obtinut il punem peste biscuiti si amestecam bine. Mai lasam cateva minute pana compozitia se imbiba. Asezam biscuitii intr-o forma rotunda in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Nivelam, strangem folia si apasam bine .Lasam la rece 2-3 ore dupa care rasturnam pe un platou.
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. mixam pana crema se intareste. Punem crema peste blatul de biscuiti, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca, margarina si ciocolata rupta bucatele.O lasam la foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam.Cand se raceste o turnam peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de biscuiti (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de biscuiti (de post)