Tort de biscuiți cu ciocolata

Complexitate
redusa
Tort de biscuiți cu ciocolata

Ingrediente

  • 650-700 g biscuiți simpli
  • 170 g zahar
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 150-200g nuci toate grosier
  • 250 mi apa
  • 500g crema de brânză
  • 400ml frisca lichida
  • 200g ciocolată alba
  • 150 g ciocolată amaruie
  • cativa mieji de nuca intregi

Mod de preparare

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.
Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lăsăm pe foc pret de 1-2 minute, în tot acest timp amestecând cu grija.
Siropul il punem peste biscuiți si omogenizam foarte bine.
Tapetăm o tava rotundă, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentară sau cu hârtie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dăm tava la frigider.
150 g din ciocolată alba se topește la bain-marie si se lasa la racit.
Crema de brânză se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adăugată treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolată alba (care trebuie sa fie racita)si se încorporează in crema de brânză, mixand puternic.
Se scoate tava din frigider, se pune crema de brânză peste biscuiți, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute.
Frisca lichida se încălzește foarte bine si se adauga peste ciocolată amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare.
Turnam glazura racorita bine peste crema de brânză, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dăm la rece peste noapte. Este un tort foarte bun, usor de facut si se pretează a fi servit in noaptea dintre ani.
Sa aveti poftă!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
2
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Placinta Armaneasca
3
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
5
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza
Bucataras.RO

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Zilele trecute am vazut aceasta rulada aici si mi-a placut enorm! Cum portocalele sunt delicioase in aceasta...

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia