Tort de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLATUL
  • oua 10 buc
  • alune 300 g
  • pesmet 50 g
  • faina 25 g
  • zaharpudra 300 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • lamaie 100 g
  • CREMA
  • alune 100 g
  • zahar 150 g
  • cafea neagra 150 ml
  • unt 200 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • coniac 50 ml
  • oua 2 buc
  • SIROPUL
  • zahar 125 g

Mod de preparare

Blatul :

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema.

Crema :

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Siropul :

Intr-un vas se adauga zaharul si apa pana e obtine un sirop. Acesta se va turna peste blat.
Se lasa la racit si se feliaza.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj