Blatul :
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema.
Crema :
Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.
Siropul :
Intr-un vas se adauga zaharul si apa pana e obtine un sirop. Acesta se va turna peste blat.
Se lasa la racit si se feliaza.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii