Tort de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLATUL
  • oua 10 buc
  • alune 300 g
  • pesmet 50 g
  • faina 25 g
  • zaharpudra 300 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • lamaie 100 g
  • CREMA
  • alune 100 g
  • zahar 150 g
  • cafea neagra 150 ml
  • unt 200 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • coniac 50 ml
  • oua 2 buc
  • SIROPUL
  • zahar 125 g

Mod de preparare

Blatul :

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema.

Crema :

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Siropul :

Intr-un vas se adauga zaharul si apa pana e obtine un sirop. Acesta se va turna peste blat.
Se lasa la racit si se feliaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa Un desert romanesc foarte...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia