Tort de alune

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

BLATUL
oua 10 buc
alune 300 g
pesmet 50 g
faina 25 g
zaharpudra 300 g
zahar vanilat 2 plicuri
lamaie 100 g
CREMA
alune 100 g
zahar 150 g
cafea neagra 150 ml
unt 200 g
zahar vanilat 1 plic
coniac 50 ml
oua 2 buc
SIROPUL
zahar 125 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Blatul :

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se adauga alunele prajite si apoi macinate, pesmetul si o lingura de faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile, se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, se despica in trei foi si se umple cu crema.

Crema :

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cafeaua neagra si alunele prajite si macinate, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se lasa sa se raceasca, se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Siropul :

Intr-un vas se adauga zaharul si apa pana e obtine un sirop. Acesta se va turna peste blat.
Se lasa la racit si se feliaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de alune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de alune