Pentru blat:
Separi ouăle. Bați spumă albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi praful de copt și omogenizezi. Apoi adaugi nuca și făina, amestecând cu mișcări largi, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni aluatul în două forme de copt, pregătite cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit, 25 de minute, la foc mic (sau până trec testul scobitorii).
Lași la răcit.
Pentru sirop:
Fierbi două-trei minute apa cu îndulcitorul și coaja de portocală, lași la răcit, apoi adaugi whisky.
Crema:
Bați frișca lichidă mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele, apa de flori de portocal și coaja de lămâie. Speli zmeura, o zvânți pe un șervet de bucătărie și apoi o zdrobești cu furculița și o adaugi la cremă. Pentru mine, este cea mai bună cremă de vară, nu este grea, grețoasă, ci florală, fructată, acrișoară și răcoritoare. Poți folosi și dulceață, însă îți recomand să folosești fructe proaspete, să vezi ce aromă și savoare poate avea o cremă.
Montare:
Însiropezi blaturile, adaugi pe blatul de bază crema și o nivelezi cu o spatulă. Adaugi blatul-capac.
Decor:
Bați frișca lichidă mai moale, apoi o amesteci cu mascarponele. Îmbraci tortul în alb. Apoi crema rămasă o împarți în mai multe boluri, adăugând coloranți alimentari, pentru a obține diferite nuanțe și tonuri.
Tehnici:
Mai întâi fă-ți o schiță pe o hârtie de același diametru ca tortul. Te va ajuta să ai în minte clar desenul și să nu te răzgândești pe parcurs, ci să urmezi schema.
Trasează imaginar sau foarte ușor pe capac florile și ce vrei să pictezi.
Colorează cremele în boluri mici pentru a le putea adăuga ulterior din bolul cu cremă albă, dacă vrei să deschizi mai apoi culorile cu un ton sau două.
Culori:
Cu verde am trasat tijele și tulpinile. Cu galben deschis, am pictat florile de sânziană, în partea de jos a capacului. Cu galben închis am format spicele. Cu mov am pictat florile de lavandă.
Ustensile:
Am cumpărat niște cuțite și pensule pentru pictură, pe care le folosesc numai la torturi.
Am folosit cuțitul pentru frunze, tije și floarea galbenă și o pensulă subțire pentru detalii, cum ar fi adăugarea unor puncte din cremă albă, pentru efect de lumină.
Florile de lavandă și de sânziană le-am șprițat cu poșul cu un dui stelat, cât mai mic.
Spicele le-am șprițat cu poșul cu un dui rotund, mic.
La final, poți adăuga puțină zmeură spălată, uscată și tăiată bucățele, care să semene cu niște boboci de flori.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/06/tort-cu-zmeura-pictat-cu-flori-de.html
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii