Tort cu Zmeura, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
ridicata
Tort cu Zmeura, Mascarpone si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf cutit sare
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba (de buna calitate)
  • 20 ml lapte
  • zmeura
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca
  • 1/2 plic gelatina (12 g)
  • zmeura
  • Ornat
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • bombonele colorate
  • in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Mod de preparare


Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt deloc cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare;).
Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa. Preincalzeste cuptorul.
Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) . Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore. Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.
Pregateste crema de ciocolata alba.
Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.
Pregateste crema de ciocolata cu lapte.
Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.
Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.
Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.
Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.
Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.
Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.
Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.
Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.
Dai tortul la rece pentru cateva ore.
Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele
Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.
Presari bombonele colorate.
Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.
rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute