Tort cu Zmeura, Mascarpone si Ciocolata

Complexitate
ridicata
Tort cu Zmeura, Mascarpone si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf cutit sare
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba (de buna calitate)
  • 20 ml lapte
  • zmeura
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca
  • 1/2 plic gelatina (12 g)
  • zmeura
  • Ornat
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • bombonele colorate
  • in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Mod de preparare


Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt deloc cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare;).
Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa. Preincalzeste cuptorul.
Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) . Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore. Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.
Pregateste crema de ciocolata alba.
Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.
Pregateste crema de ciocolata cu lapte.
Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.
Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.
Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.
Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.
Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.
Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.
Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.
Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.
Dai tortul la rece pentru cateva ore.
Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele
Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.
Presari bombonele colorate.
Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.
rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.