Blatul de tort se face din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un pic de sare. Se freaca albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si restul de zahar separat cu galbenusurile.
Se pun galb. peste albus, faina, uleiul si vanilia.
Am facut compozitia si am turnat-o in tava si peste ea am pus visinele si am dat la copt 20-30 minute.
Crema:
4 galb., un pic de sare, 100 gr faina (cred ca intra si mai mult), 150 gr zahar, vanilie la urma si un pic de margarina. Se amesteca toate la un loc bine, dupa care se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.
Siropul: se caramelizeaza zaharul, se pune apa peste zaharul caramelizat tot pe foc pana se topeste tot zaharul.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu zeama de visine.
Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit, se insiropeaza, se pune crema si la urma frisca.
Se orneaza cu visine.
Se lasa la rece cateva ore sa se incorporeze foarte bine.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii