Tort cu Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu Visine

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un pic de sare
  • visine (250-300gr)
  • frisca (250 ml)
  • Crema pasticera:
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • 100 gr faina (si mai mult)
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 100 gr margarina
  • Siropul:
  • 100 gr zahar
  • apa 300 ml
  • zeama visine

Mod de preparare

Blatul de tort se face din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un pic de sare. Se freaca albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si restul de zahar separat cu galbenusurile.

Se pun galb. peste albus, faina, uleiul si vanilia.

Am facut compozitia si am turnat-o in tava si peste ea am pus visinele si am dat la copt 20-30 minute.

Crema:
4 galb., un pic de sare, 100 gr faina (cred ca intra si mai mult), 150 gr zahar, vanilie la urma si un pic de margarina. Se amesteca toate la un loc bine, dupa care se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se pune apa peste zaharul caramelizat tot pe foc pana se topeste tot zaharul.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu zeama de visine.

Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit, se insiropeaza, se pune crema si la urma frisca.

Se orneaza cu visine.
Se lasa la rece cateva ore sa se incorporeze foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
4
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru că am mers să culegem via şi merele, am pregătit o plăcintă mai mare cu mere, nuci şi aluat cu...

Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala