Tort cu Visine

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blatul:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
2 linguri de ulei
un pic de sare
visine (250-300gr)
frisca (250 ml)
Crema pasticera:
4 galbenusuri
sare
100 gr faina (si mai mult)
150 gr zahar
vanilie
100 gr margarina
Siropul:
100 gr zahar
apa 300 ml
zeama visine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Blatul de tort se face din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un pic de sare. Se freaca albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si restul de zahar separat cu galbenusurile.

Se pun galb. peste albus, faina, uleiul si vanilia.

Am facut compozitia si am turnat-o in tava si peste ea am pus visinele si am dat la copt 20-30 minute.

Crema:
4 galb., un pic de sare, 100 gr faina (cred ca intra si mai mult), 150 gr zahar, vanilie la urma si un pic de margarina. Se amesteca toate la un loc bine, dupa care se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se pune apa peste zaharul caramelizat tot pe foc pana se topeste tot zaharul.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu zeama de visine.

Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit, se insiropeaza, se pune crema si la urma frisca.

Se orneaza cu visine.
Se lasa la rece cateva ore sa se incorporeze foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

stefy
•  15.11.2008 15:00:25

Intr-adevar,super bun

lucia_bp
•  14.11.2008 20:56:26

grozav de bun

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Visine