Tort cu Urda, Piure de Castane si Pudra de Roscove

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu Urda, Piure de Castane si Pudra de Roscove

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti fragezi
  • 150 ml margarina lichida
  • esenta de rom
  • o mana de miez de nuca
  • Crema maro:
  • 4 linguri de smantana
  • 3 linguri de piure de castane
  • un plic de gelatina (10 g)
  • o lingura praf de roscove
  • Crema alba:
  • 200 g urda
  • 3 linguri de smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic de geletina
  • Decor:
  • jumatati de biscuiti
  • miez de nuca si pudra de roscove

Mod de preparare

1. Se macina biscuitii la robot apoi se incorporeaza in ei margarina lichida, miezul de nuca maruntit si esenta. Se amesteca bine apoi se intinde in forma rotunda de tort, se preseaza si niveleaza bine cu o lingura si se da la rece.

2. Se prepara crema de piure mixand bine piureul de castane cu smantana, praful de roscove si apoi se toarna geletina pe care intai am hidratato in 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da cca 15 minute la rece.

3. Se prepara si cealalta crema mixand bine urda cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina topita in acelasi mod ca mai sus si turnam crema deasupra celeilalte. Se da la rece cca 15 minute, apoi se decoreaza cu jumatati de biscuiti si miez intreg de nuca. Se lasa cel putin 2 ore la rece, dar ideal ar fi sa se lase toata noapte si apoi se feliaza. Se serveste pudrata cu pudra de roscove.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Bucataras.RO

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

M-am tot gandit eu demult la combinatia asta dar tot am amanat-o,acu ia sosit momentul.Imi pare rau ca tot am amanat-o.E...

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala