Tort cu Urda, Piure de Castane si Pudra de Roscove

Postat pe: 29-11-2013
(1)

Ingrediente

Blat:
200 g biscuiti fragezi
150 ml margarina lichida
esenta de rom
o mana de miez de nuca
Crema maro:
4 linguri de smantana
3 linguri de piure de castane
un plic de gelatina (10 g)
o lingura praf de roscove
Crema alba:
200 g urda
3 linguri de smantana
100 g zahar pudra
1 plic de geletina
Decor:
jumatati de biscuiti
miez de nuca si pudra de roscove

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1. Se macina biscuitii la robot apoi se incorporeaza in ei margarina lichida, miezul de nuca maruntit si esenta. Se amesteca bine apoi se intinde in forma rotunda de tort, se preseaza si niveleaza bine cu o lingura si se da la rece.

2. Se prepara crema de piure mixand bine piureul de castane cu smantana, praful de roscove si apoi se toarna geletina pe care intai am hidratato in 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da cca 15 minute la rece.

3. Se prepara si cealalta crema mixand bine urda cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina topita in acelasi mod ca mai sus si turnam crema deasupra celeilalte. Se da la rece cca 15 minute, apoi se decoreaza cu jumatati de biscuiti si miez intreg de nuca. Se lasa cel putin 2 ore la rece, dar ideal ar fi sa se lase toata noapte si apoi se feliaza. Se serveste pudrata cu pudra de roscove.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu Urda, Piure de Castane si Pudra de Roscove" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adi
•  13.12.2013 14:50:03

Arata demential tortul tau, Anisoara! Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu Urda, Piure de Castane si Pudra de Roscove