Untul de mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga cate un galbenus pe rand pana la incorporare.. Adaugam incet faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Albusurile cu praful de sare le batem spuma. La final, cu ajutorul unei spatule, incorporam, cate putin o data, spuma de albusuri in aluat. Turnam in forma tapetata cu hartie de copt amestecul si dam la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade pana devine auriu si ferm la atingere. Lasam la racit apoi il taiem in 2.
Intre timp preparam crema de branza: amestecam branza dulce cu zaharul si apoi cu crema mascarpone. Gelatina o topim in sucul de portocale, apoi o turnam peste branza si amestecam. Asezam crema de branza peste unul dintre blaturi, iar celalalt il punem deasupra, dam tortul la frigider.
Acum e momentul sa facem curdul (crema) de portocale: Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit, galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Cand sucul este fierbinte, fara a fierbe, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam tot timpul pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc si adaugam untul, omogenizam si apoi adaugam foile de gelatina pe rand, amestecam bine. Lasam la racit 20 minute.
Acum luam tortul din frigider si taiem 1, 5 cm de jur imprejurul lui, cat mai egal si il punem inapoi in forma de copt asa incat sa ramana distanta egala intre marginile tavii si tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie sa depaseasca marginile formei de copt (la inaltime). Turnam jeleul de portocale si dam imediat la frigider. Jeleul trebuie sa acopere tortul in intregime (mie tortul mi s-a ridicat deoarece nu am avut timp sa las jeleul sa se raceasca si am pus o farfurie du o greutate deasupra:) ). Il lasam la rece min 4 ore.
Il decoram cu frisca si ornamente de ciocolata, apoi il servim. Pofta buna!
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii