Tort cu Portocale si Branza

Complexitate
redusa
Tort cu Portocale si Branza

Ingrediente

  • Blat: forma rotunda de copt de 24 cm cu pereti detasabili
  • 4 oua
  • 1 cana faina (aprox 150 gr)
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 100 gr unt topit
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci
  • 150 grame mascarpone
  • 100 grame zahar (daca va place mai dulce mai adaugati putin zahar)
  • zeama de la o portocala mare
  • 4 foi gelatina
  • Jeleul de portocale:
  • 500 ml suc de portocale (suc proaspat stors sau 100% natural)
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 grame unt
  • 50 grame zahar
  • 8 foi gelatina
  • Pt ornat: frisca batuta si ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Untul de mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga cate un galbenus pe rand pana la incorporare.. Adaugam incet faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Albusurile cu praful de sare le batem spuma. La final, cu ajutorul unei spatule, incorporam, cate putin o data, spuma de albusuri in aluat. Turnam in forma tapetata cu hartie de copt amestecul si dam la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade pana devine auriu si ferm la atingere. Lasam la racit apoi il taiem in 2.

Intre timp preparam crema de branza: amestecam branza dulce cu zaharul si apoi cu crema mascarpone. Gelatina o topim in sucul de portocale, apoi o turnam peste branza si amestecam. Asezam crema de branza peste unul dintre blaturi, iar celalalt il punem deasupra, dam tortul la frigider.

Acum e momentul sa facem curdul (crema) de portocale: Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit, galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Cand sucul este fierbinte, fara a fierbe, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam tot timpul pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc si adaugam untul, omogenizam si apoi adaugam foile de gelatina pe rand, amestecam bine. Lasam la racit 20 minute.

Acum luam tortul din frigider si taiem 1, 5 cm de jur imprejurul lui, cat mai egal si il punem inapoi in forma de copt asa incat sa ramana distanta egala intre marginile tavii si tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie sa depaseasca marginile formei de copt (la inaltime). Turnam jeleul de portocale si dam imediat la frigider. Jeleul trebuie sa acopere tortul in intregime (mie tortul mi s-a ridicat deoarece nu am avut timp sa las jeleul sa se raceasca si am pus o farfurie du o greutate deasupra:) ). Il lasam la rece min 4 ore.

Il decoram cu frisca si ornamente de ciocolata, apoi il servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Haiose

Haiose

Haiose
Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pandispan pufos
3
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
5
Dulciuri

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
Parteneri
Tort cu clementine si migdale
Culinar.RO

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata