Tort cu Portocale si Branza

Complexitate
redusa
Tort cu Portocale si Branza

Ingrediente

  • Blat: forma rotunda de copt de 24 cm cu pereti detasabili
  • 4 oua
  • 1 cana faina (aprox 150 gr)
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 100 gr unt topit
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci
  • 150 grame mascarpone
  • 100 grame zahar (daca va place mai dulce mai adaugati putin zahar)
  • zeama de la o portocala mare
  • 4 foi gelatina
  • Jeleul de portocale:
  • 500 ml suc de portocale (suc proaspat stors sau 100% natural)
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 grame unt
  • 50 grame zahar
  • 8 foi gelatina
  • Pt ornat: frisca batuta si ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Untul de mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga cate un galbenus pe rand pana la incorporare.. Adaugam incet faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Albusurile cu praful de sare le batem spuma. La final, cu ajutorul unei spatule, incorporam, cate putin o data, spuma de albusuri in aluat. Turnam in forma tapetata cu hartie de copt amestecul si dam la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade pana devine auriu si ferm la atingere. Lasam la racit apoi il taiem in 2.

Intre timp preparam crema de branza: amestecam branza dulce cu zaharul si apoi cu crema mascarpone. Gelatina o topim in sucul de portocale, apoi o turnam peste branza si amestecam. Asezam crema de branza peste unul dintre blaturi, iar celalalt il punem deasupra, dam tortul la frigider.

Acum e momentul sa facem curdul (crema) de portocale: Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit, galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Cand sucul este fierbinte, fara a fierbe, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam tot timpul pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc si adaugam untul, omogenizam si apoi adaugam foile de gelatina pe rand, amestecam bine. Lasam la racit 20 minute.

Acum luam tortul din frigider si taiem 1, 5 cm de jur imprejurul lui, cat mai egal si il punem inapoi in forma de copt asa incat sa ramana distanta egala intre marginile tavii si tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie sa depaseasca marginile formei de copt (la inaltime). Turnam jeleul de portocale si dam imediat la frigider. Jeleul trebuie sa acopere tortul in intregime (mie tortul mi s-a ridicat deoarece nu am avut timp sa las jeleul sa se raceasca si am pus o farfurie du o greutate deasupra:) ). Il lasam la rece min 4 ore.

Il decoram cu frisca si ornamente de ciocolata, apoi il servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.