Tort cu portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie compot ananas
  • 2 portocale
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pahar lapte
  • 500 g frisca, sau 2 plicuri frisa praf
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 fiola vanilie

Mod de preparare

Se bate frisca si se amesteca cu galbenusurile, care au fost batute in prealabil cu zaharul pudra si coaja de la 1/2 portocala si o fiola de vanilie.
Separat se topesc la bain-marie cela 3 plicuri de gelatina in lapte. Gelatina inca calda, se rastoarna peste frisca si galbenusuri. Se amesteca bine, apoi se rastoarna imediat in forma de tort (cratita), care in pralabil a fost captusita cu o folie pt a nu se lipi. Apoi se pun cubuletele de ananas din compot pe toata suprafata tortului. Se da la rece timp de 2 ore, dupa care se dezlipeste de pe peretii vasului cu ajutorul unui cutit si se rastoarna pe un platou. Totul poate fi decorat cu portocale, frisca, nuca de cocos etc.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici