Tort cu piscoturi

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

20 de piscoturi
Pentru blat:
7 oua
250 g zahar,
125 g faina
o lingurita amoniac alimentar,
arome (coaja de lamaie rasa, 2 plicuri zahar vanilat)
Crema:
1 plic Crema de vanilie (instant),
200 ml cafea indulcita cu 4 linguri de zahar
Pentru sirop:
300 ml cafea indulcita cu 4 linguri zahar
250 ml frisca Hulala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Din ingredientele pentru blat se face un pandispan: albusurile spuma+zaharul se bat pana se intaresc iar, se pun galbenusurile, aromele, amoniacul alimentar.

Se pune faina si se amesteca usor cu lingura de lemn de sus in jos. Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. se coace cca 30 minute. Intre timp se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic, cu diferenta ca se inlocuieste laptele cu cafeaua indulcita.

Se scoate blatul si cand s-a racit si se siropeaza cu 100ml cafea. Se unge blatul cu o parte din crema. Se moaie piscoturile in cafeaua ramasa si se acopera blatul cu ele, iar crema ramasa se pune peste piscoturi. Se bate frisca si se spriteaza in dreptul fiecarui piscot.
Numarul de piscoturi poate varia in functie de marimea tavii. Mie imi incap exact 20 de buc.obtinand 20 de portii de tort. Se taie felii astfel incat fiecare portie sa aiba un piscot cu frisca deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort cu piscoturi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort cu piscoturi