Tort cu Piersici si Capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu Piersici si Capsuni

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri) ;
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g) ;
  • un plic de gelatina (10 g) ;
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar
  • pentru decor

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.

Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.

Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.

Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider