Tort cu Piersici si Capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu Piersici si Capsuni

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri) ;
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g) ;
  • un plic de gelatina (10 g) ;
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar
  • pentru decor

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.

Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.

Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.

Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing