Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.
Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.
Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.
Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.
se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).
Se pune o cratita cu apa la foc.
Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.
Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.
Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.
Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.
se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).
Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.
Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.
Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.
Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii