Tort cu Piersici si Capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu Piersici si Capsuni

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri) ;
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g) ;
  • un plic de gelatina (10 g) ;
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar
  • pentru decor

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.

Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.

Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.

Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.

se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.

Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Pizza picanta
Bucataras.RO

Pizza picanta

Pizza picanta
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala