Tort cu Nuca si Migdale

Complexitate
redusa
Tort cu Nuca si Migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri migdale macinate
  • 1 lingurita rasa paf de copt
  • 1 varf de sare
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/ sau lamaie
  • Sirop pt insiropat blatul:
  • 250 grame apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/sau lamaie
  • Crema:
  • Eu am cumparat crema de vanile si ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Se bat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si sarea ca la bezele, pana se obtine o spuma groasa. Se adauga si galbenusurile si se incorporeaza unul, cate unul. Se adauga nuca si migdalele macinate si se incoropreaza usor, amestecand cu o spatula de jos in sus. Apoi adaugam faina, parful de copt, cacao, vanilia si coaja de lamaie si portocala (eu am folosit lamaie verde, care este f parfumata, asa ca am pus putina), pe care le incorporam la fel cu spatula de jos in sus sa adaugam un plus de aer la compozitie (sa creasca).

Ungem tava cu unt si turnam compozitia pe care o dam la cuptor 20-30 min la temp medie. (Tava in care am copt blatul e o tava pe care a ramas blatul si acolo am ornat tortul)

Dupa ce s-a copt blatul (il incercam cu scobitoarea, daca ramane aluat pe scobitoare inseamna ca blatul nu e copt, daca scobitoarea iese curata inseamna ca blatul e copt). Il lasam la racit, il scoatem din tava (eu doar am indepartat cercul de pe lateral) si il taiem in straturi (eu l-am taiat in 2).

Cat se raceste blatul facem siropul (daca aveti, puteti folosi zeama de la un compot, in loc sa faceti siropul). Punem la incalzit 250 grame apa cu cele 4 linguri de zahar si coaja de la lamaie si portocala (daca nu e destul sirop mai puteti face). Cand s-a topit zaharul dam siropul deoparte si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam vanilia (adaugam vanilie la sfarsit sa nu se piarda aroma prin fierbere) si insiropam stratul de blat care a ramas pe tava. Adaugam crema alba (de vanilie) si apoi punem partea a doua a blatului pe care o insiropam.

Imbracam tortul in crema de ciocolata si il ornam cu crema alba.
Tortul se da la rece pt cateva ore (eu l-am lasat pana a doua zi).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola