Tort cu mure si crema mascarpone

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu mure si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • - 5 oua
  • - 5 lg zahar
  • - 2 lg apa rece
  • - 2 lg ulei
  • - coaja rasa de lamaie
  • - un praf de sare
  • - 1 lgt praf de copt
  • - 10 lg faina
  • Pt. crema:
  • - 250 g mascarpone
  • - 200 ml smantana pentru frisca
  • - 5 lg zahar pudra vanilat
  • - 250 g mure proaspete
  • - frunze de menta pentru decor
  • Pt. sirop:
  • - 200 ml apa
  • - 2-3 lg zahar
  • - coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.
Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone, apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.
Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.
Pe un platou, se asaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia