Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.
Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone, apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.
Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.
Pe un platou, se asaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii