Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.
Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone, apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.
Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.
Pe un platou, se asaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se asaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii