Blat:
Se pun ouale intregi intr-un castron se bat un pic cu mixerul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine pana isi tripleaza volulul si devin spumoase.
Faina si cacaua se cern intr-un castron si se amesteca bine. Dupa care cu o lingura de lemn sau cu o lingura de silicon se incorporeaza cate putin in oua se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus.
Se pune in forma de 26 cm. unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Se coace la 180 ° pana trece testul cu scobitoarea cca. 40 min. Se lasa la racit dupa care se taie in trei parti egale.
Preparare crema:
Frisca se bate bine cu mixerul.
Mascarponele se bate bine cu zaharul pudra, cantitate de zahar depinde de gustul fiecaruia. Daca nu vi se pare dulce se mai pot adauga 50 g in plus.
Dupa care se uneste frisca amestecand usor de jos in sus.
Prepararea siropului:
Se fierbe apa cu zaharul si la urma se adauga un pilc de capuccino sau esenta de rom.
Se lasa la racit.
Ansamblarea tortului:
Se pune pe un platou primul strat de pandispan se insiropeaza se pune crema si peste aceasta mure proaspete dupa placere.
Se procedeaza la fel cu al doilea strat, dupa ce se pune ultimul strat se insiropeaza si restyl de crema se pune de jur imprejur pana se niveleaza bine.
Se da la rece.
Dupa ce s-a racit un pic se topeste ciocolata cu un pic de frisca lichida si untul si se pune pe deasupra.
Se orneaza cu mure, frumze de menta.
Deliciossssssss imi pare rau ca nu am poze din timpul prepararii, dar timpul nu a fost de partea mea.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii