Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Complexitate
medie
Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Ingrediente

  • Blat:
  • 75g migdale măcinate
  • 75g zahăr pudră cernut
  • 2 ouă întregi
  • 15g unt
  • 20g făină
  • 10g zahăr
  • 2 albușuri
  • Mousse fructe de pădure:
  • 300-400g fructe de pădure congelate
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 2 albușuri
  • 60g zahăr fin
  • 5g gelatină
  • 150ml smântână pentru frișcă (30-32% grăsime)
  • Mousse ciocolată albă:
  • 100g ciocolată albă
  • 2g gelatină
  • 80ml lapte
  • 100ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru blat:
Migdalele măcinate sunt amestecate cu zahărul pudră cernut, apoi se adaugă ouăle întregi. Mixate bine rezultă un amestec asemănător cu o cremă în care adaugi untul topit și răcit, apoi făina. Între timp bați albușurile spumă cu zahărul tos și le încorporezi în amestecul anterior.
Tot aluatul se coace într-o tavă joasă (din aceea pentru cookies – 22x33cm), tapetată cu hârtie de copt, întins bine din colț în colț cu o spatulă. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie să fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hârtie, iar hârtia se dezlipește de pe el cu ușurință. Dintr-o tavă ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm.

Pentru mousse de fructe de pădure:

Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahăr și 1 lingură apă și le firbi la foc mic până când se înmoaie și zahărul se dizolvă. Pasează-le cu un blender și apoi strecoară printr-o sită deasă ca să scapi de semințele de la unele fructe. cât amestecul este încă destul de cald pune în el gelatină înmuiată în apă rece și amestecă bine
Bate spumă 2 albușuri cu 60g zahăr fin să stea bățoase ca la bezea. Separat, bate smantâna de friscă.
Amesteci în piureul de zmeură cu gelatină, bezeaua și apoi frișca.

Pentru mousse-ul de ciocolată albă:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece și apoi peste ciocolata ruptă bucăți. Între timp, pune laptele pe foc și când s-a încălzit bine toarnă-l peste ciocolată. Amestecă și dă la rece până când totul se încheagă bine. Bate amestecul cu un tel rotund până când capătă consitența unei creme și încorporează frișca bătută.

Asamblare:
Blatul joconde se așează la baza unui inel de tort de 20cm (formă de tort cu pereți detașabili) tapetată cu folie alimentară sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de pădure, nivelezi și dai la rece cel puțin 4 ore.
Scoți, adaugi al doilea blat și torni mousse-ul de ciocolată albă. Nivelezi și lași la rece peste noapte.
Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolată albă până când nu se întărește cel de fructe de pădure.

Decorează tortul cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute