Pentru blat:
Migdalele măcinate sunt amestecate cu zahărul pudră cernut, apoi se adaugă ouăle întregi. Mixate bine rezultă un amestec asemănător cu o cremă în care adaugi untul topit și răcit, apoi făina. Între timp bați albușurile spumă cu zahărul tos și le încorporezi în amestecul anterior.
Tot aluatul se coace într-o tavă joasă (din aceea pentru cookies – 22x33cm), tapetată cu hârtie de copt, întins bine din colț în colț cu o spatulă. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie să fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hârtie, iar hârtia se dezlipește de pe el cu ușurință. Dintr-o tavă ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm.
Pentru mousse de fructe de pădure:
Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahăr și 1 lingură apă și le firbi la foc mic până când se înmoaie și zahărul se dizolvă. Pasează-le cu un blender și apoi strecoară printr-o sită deasă ca să scapi de semințele de la unele fructe. cât amestecul este încă destul de cald pune în el gelatină înmuiată în apă rece și amestecă bine
Bate spumă 2 albușuri cu 60g zahăr fin să stea bățoase ca la bezea. Separat, bate smantâna de friscă.
Amesteci în piureul de zmeură cu gelatină, bezeaua și apoi frișca.
Pentru mousse-ul de ciocolată albă:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece și apoi peste ciocolata ruptă bucăți. Între timp, pune laptele pe foc și când s-a încălzit bine toarnă-l peste ciocolată. Amestecă și dă la rece până când totul se încheagă bine. Bate amestecul cu un tel rotund până când capătă consitența unei creme și încorporează frișca bătută.
Asamblare:
Blatul joconde se așează la baza unui inel de tort de 20cm (formă de tort cu pereți detașabili) tapetată cu folie alimentară sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de pădure, nivelezi și dai la rece cel puțin 4 ore.
Scoți, adaugi al doilea blat și torni mousse-ul de ciocolată albă. Nivelezi și lași la rece peste noapte.
Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolată albă până când nu se întărește cel de fructe de pădure.
Decorează tortul cu fructe proaspete.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii