Tort cu Mere

Complexitate
redusa
Tort cu Mere

Ingrediente

  • 220 g faina
  • 110 g unt
  • 50 g zahar pudra + 20 g pt frisca
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 1 kg mere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 130 ml frisca lichida
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Iei un castron si pui faina. In faina pui untul taiat bucati mici, zaharul pudra (50g), galbenusul si amesteci mai intai cu o lingura mai apoi cu mana. Dai aluatul la rece pentru o ora. Apoi intinzi aluatul intro foaie de 1/2 cm si il asezi in forma de tort.

Tai merele in 4, le cureti de coaja si de seminte, crestezi fiecare sfert usor pt a nu se rupe si le stropesti cu zeama de lamaie dupa care le asezi si pe ele in forma de tort. Bati ouale cu restul de zahar pudra, frisca lichida si zeama de lamaie si torni compozitia peste mere. Dai totul la cuptorul preincalzit si coci pentru crica 30 min la 180°c.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate