Tort cu Mere

Complexitate
redusa
Tort cu Mere

Ingrediente

  • 220 g faina
  • 110 g unt
  • 50 g zahar pudra + 20 g pt frisca
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 1 kg mere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 130 ml frisca lichida
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Iei un castron si pui faina. In faina pui untul taiat bucati mici, zaharul pudra (50g), galbenusul si amesteci mai intai cu o lingura mai apoi cu mana. Dai aluatul la rece pentru o ora. Apoi intinzi aluatul intro foaie de 1/2 cm si il asezi in forma de tort.

Tai merele in 4, le cureti de coaja si de seminte, crestezi fiecare sfert usor pt a nu se rupe si le stropesti cu zeama de lamaie dupa care le asezi si pe ele in forma de tort. Bati ouale cu restul de zahar pudra, frisca lichida si zeama de lamaie si torni compozitia peste mere. Dai totul la cuptorul preincalzit si coci pentru crica 30 min la 180°c.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa