Tort cu mango si cafea

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mango si cafea

Ingrediente

  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • -1 plic praf de copt
  • -2 linguri faina de grau
  • -100 gr.unt
  • -1 esenta de fistic
  • -1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -2 bucati mango
  • -100 ml.apa alcalina 9,4 PH.
  • -400 gr.smantana
  • -1 esenta vanilie
  • -2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • -500 gr.smantana
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cafea instant
  • -1 bucata fructul pasiunii.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant intr-un se amesteca si se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos,incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cica 50 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare daca este copt.se opreste focul si se scoate din cuptor,se lasa pe aragaz sa se raceasca incet,dupa care se taie in doua foi pe orizontala.
Mod de preparare pentru crema:
Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.
Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie,se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango,se adauga si esenta de vanilie.
Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva ore.
Mod de preparare pentru ornare:
Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va bucurati de multa iubire si nu uitati ca iubirea sta in fiecare din noi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Bulionul Meu de Rosii
4
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Lichior de gutui
Bucataras.RO

Lichior de gutui

Pe vremea gutuilor gălbioare și parfumate am găsit pe un site francez această rețetă de lichior și m-am gândit...

Lichior de gutui
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia