Blat:
Frecati spuma galbenusurile impreuna cu zaharul tos pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat complet. Adaugati uleiul putin cate putin, apoi cafeaua expresso, urmata de lichiorul de ciocolata, amestecand bine de fiecare data.
In crema nou obtinuta inglobati albusul batut spuma, cu un praf de sare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata.
Turnati in forma de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata pe fund cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40 min, la 175 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din tava si insiropati fierbinte cu amestecul de cafea expresso si licior de ciocolata. Lasati la racit.
Glazura:
Pentru glazura, puneti toate ingredientele la bain- marie si lasati amestecand pana ce se omogenizeaza bine si se ingroasa putin, amestecand des (sau, pe foc mic dizolvati zaharul in lapte si adaugati ciocolata, urmata de unt; amestecati, tot pe foc mic, pana la omogenizare, cu mare atentie, sa nu fiarba).
Turnati glazura racorita (la temperatura camerei) peste blat, pastrand cateva linguri din ea.
Dati la rece pentru 1 ora, apoi turnati restul glazurii in desenul dorit.
Serviti rece.
Glazura *
Pentru un strat consistent de ciocolata, pregatiti glazura din cantitatile indicate in reteta de doua ori: turnati o prima glazura peste tort, lasati la rece, apoi pregatiti din nou glazura din aceleasi ingrediente; opriti cateva linguri si turnati-o racorita peste primul strat de glazura; dati din nou la rece. Reancalziti putin glazura oprita si ornati in desenul dorit.
Un tort usor de executat, dar absolut divin!
Un blat pe care il recomand…iar pentru un tort super - ciocolatos, pregatiti glazura din cantitati dublate!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii