Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.
Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.
Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.
Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.
Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.
Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.
Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.
Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii