Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare, zaharul vanilinat, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si faina se adauga ultima in ploaie amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
Se toarna compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si se tine la cuptorul preincalzit in jur de 30-40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se lasa la racit.
Crema:
Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare daca aveti din acelea congelate. Se pune gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Se bate frisca folosind mixerul la o treapta mai mica si cand s-a legat se adauga plicul de intaritor si se bate la o treapta mai mare. Se adauga pe rand iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie (a nu se lasa sa fiarba) si fructele scurse (eu am pasat fructele dar se pot pune intregi sau se pot opri cateva intregi si restul pasate). Se taie blatul racit in doua, se insiropeaza cu sucul unei conserve de ananas sau piersici si se pune toata cantitatea de crema la mijloc.
Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit fructele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii