Tort cu Fructe

Complexitate
redusa
Tort cu Fructe

Ingrediente

  • Blat :
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 vf cutit bicabonat
  • 1 praf de sare
  • otet sau zeama de lamaie
  • Crema :
  • 500 ml fisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 iaurt mare fructe de padure
  • fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina granule dr oetker
  • Insiropare:
  • Zeama unei conserve de ananas sau piersici
  • Ornare:
  • Fructe dupa preferinta
  • Frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare, zaharul vanilinat, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si faina se adauga ultima in ploaie amestecand usor cu o lingura de sus in jos.

Se toarna compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si se tine la cuptorul preincalzit in jur de 30-40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se lasa la racit.

Crema:
Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare daca aveti din acelea congelate. Se pune gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Se bate frisca folosind mixerul la o treapta mai mica si cand s-a legat se adauga plicul de intaritor si se bate la o treapta mai mare. Se adauga pe rand iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie (a nu se lasa sa fiarba) si fructele scurse (eu am pasat fructele dar se pot pune intregi sau se pot opri cateva intregi si restul pasate). Se taie blatul racit in doua, se insiropeaza cu sucul unei conserve de ananas sau piersici si se pune toata cantitatea de crema la mijloc.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit fructele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia