Tort cu Fructe

Complexitate
redusa
Tort cu Fructe

Ingrediente

  • Blat :
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 vf cutit bicabonat
  • 1 praf de sare
  • otet sau zeama de lamaie
  • Crema :
  • 500 ml fisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 iaurt mare fructe de padure
  • fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina granule dr oetker
  • Insiropare:
  • Zeama unei conserve de ananas sau piersici
  • Ornare:
  • Fructe dupa preferinta
  • Frisca

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare, zaharul vanilinat, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet si faina se adauga ultima in ploaie amestecand usor cu o lingura de sus in jos.

Se toarna compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si se tine la cuptorul preincalzit in jur de 30-40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se lasa la racit.

Crema:
Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare daca aveti din acelea congelate. Se pune gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Se bate frisca folosind mixerul la o treapta mai mica si cand s-a legat se adauga plicul de intaritor si se bate la o treapta mai mare. Se adauga pe rand iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie (a nu se lasa sa fiarba) si fructele scurse (eu am pasat fructele dar se pot pune intregi sau se pot opri cateva intregi si restul pasate). Se taie blatul racit in doua, se insiropeaza cu sucul unei conserve de ananas sau piersici si se pune toata cantitatea de crema la mijloc.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit fructele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars