Tort cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 linguri faina de soia
  • 1 banana (foarte) coapta
  • 125 g faina
  • 100 g zahar (de preferinta maro)
  • 125 g margarina vegetala
  • 1 lingura amidon (optional)
  • 1 pachetel praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 sau 2 pachetele de budinca de vanilie
  • 05 l lapte de soia
  • cat cuprinde: fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 sau 1,2 pachetele de agar-agar (inlocuitor vegetal de gelatina)

Mod de preparare

1. Banana se striveste putin cu furculita, apoi se amesteca cu zaharul si margarina. Li se adauga celelalte ingrediente (faina, amidonul, faina de soia si praful de copt) dupa ce au fost amestecate intr-un alt vas. Se pun in forma de tort (sau de jena), unsa in prealabil cu margarina (prefer sa nu tapetez forma cu faina, nu e nevoie).
2. Se pune in cuptorul deja incins si se coace la 175°C timp de cel putin 20 minute. Este foarte important ca temperatura sa nu fie prea ridicata. Blatul nu trebuie sa fie copt 100 %, pt. ca o sa-l mai punem odata in cuptor.

3. Intre timp se face crema, adica budinca concentrata de vanilie, urmarind instructiunile de pe pachet. Deoarece budinca trebuie sa iasa destul de tare, este necesar sa punem mai mult praf de budinca la aceeasi cantitate de lapte.
4. Cand blatul da semne ca ar fi aproape gata copt, se scoate din cuptor, se toarna budinca peste el si se pune din nou la cuptor pt. 10-15 minute.

5. Intre timp facem "gelatina" din agar-agar, conform instructiunilor de pe pachet.
6. se scoate tortul din cuptor, se adauga fructele (cat mai multe!) si intr-un final "gelatina" (cat mai putina).

7. se pune tortul la rece si nu se serveste pana cand "gelatina" nu s-a racit complet.


Cantitatile ajung pentru o forma mare de tort (a mea are 30 cm diametru).
In loc de fructe de padure se pot lua orice fel de fructe. Daca nu am in casa decat prune, caise etc. sau doar fructe din compot, prefer sa le caramelizez in tigaie cu orez, vanilie etc., inainte de a le adauga la tort. Avantajul la fructele caramelizate este ca nu mai e nevoie de "gelatina" (agar-agar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa