Tort cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 linguri faina de soia
  • 1 banana (foarte) coapta
  • 125 g faina
  • 100 g zahar (de preferinta maro)
  • 125 g margarina vegetala
  • 1 lingura amidon (optional)
  • 1 pachetel praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 sau 2 pachetele de budinca de vanilie
  • 05 l lapte de soia
  • cat cuprinde: fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 sau 1,2 pachetele de agar-agar (inlocuitor vegetal de gelatina)

Mod de preparare

1. Banana se striveste putin cu furculita, apoi se amesteca cu zaharul si margarina. Li se adauga celelalte ingrediente (faina, amidonul, faina de soia si praful de copt) dupa ce au fost amestecate intr-un alt vas. Se pun in forma de tort (sau de jena), unsa in prealabil cu margarina (prefer sa nu tapetez forma cu faina, nu e nevoie).
2. Se pune in cuptorul deja incins si se coace la 175°C timp de cel putin 20 minute. Este foarte important ca temperatura sa nu fie prea ridicata. Blatul nu trebuie sa fie copt 100 %, pt. ca o sa-l mai punem odata in cuptor.

3. Intre timp se face crema, adica budinca concentrata de vanilie, urmarind instructiunile de pe pachet. Deoarece budinca trebuie sa iasa destul de tare, este necesar sa punem mai mult praf de budinca la aceeasi cantitate de lapte.
4. Cand blatul da semne ca ar fi aproape gata copt, se scoate din cuptor, se toarna budinca peste el si se pune din nou la cuptor pt. 10-15 minute.

5. Intre timp facem "gelatina" din agar-agar, conform instructiunilor de pe pachet.
6. se scoate tortul din cuptor, se adauga fructele (cat mai multe!) si intr-un final "gelatina" (cat mai putina).

7. se pune tortul la rece si nu se serveste pana cand "gelatina" nu s-a racit complet.


Cantitatile ajung pentru o forma mare de tort (a mea are 30 cm diametru).
In loc de fructe de padure se pot lua orice fel de fructe. Daca nu am in casa decat prune, caise etc. sau doar fructe din compot, prefer sa le caramelizez in tigaie cu orez, vanilie etc., inainte de a le adauga la tort. Avantajul la fructele caramelizate este ca nu mai e nevoie de "gelatina" (agar-agar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura